perjantai 19. syyskuuta 2014

Syyskuun 17. päiväAi, että mä rakastan syksyä. Tästä syksystä vielä erityisemmän tekee, äitiysloma. Onko mitään parempaa, kun aurinkoinen syyspäivä? Aurinko paistaa täydeltä taivaalta, silti on helppo hengittää. Ilma on raikas. Ei liian kuuma eikä kylmä, juuri sopiva.

Iltapäivä kuluu mukavasti vaikkapa näin

Kävellään ympäriinsä, jäädään ihmettelemään ympärillä hälisevää menoa ja puiston ohittaessa päätetään jäädä hetkeksi keinumaan. Puistosta kotiinpäin käveltäessä, joku alkaa tuhista unissaan. Peittelen pienen keinumisesta väsähtäneen pojan viltin alle. Päätän kävellä uuden lenkin, ihanaa kun ei ole kiire mihinkään. Vielä kun itsekin voisi väsymyksen tullessa kääriytyä viltin alle, syksy olisi täydellistä.

Tällä hetkellä olen niin hurmioitunut syksyn tuomista värikkäistä lehdistä, että jopa haravointi kuulostaa lystikkäälle. Silti olen onnellinen, ettei pihallamme ole lehtiä tiputtavia puita.

Syksy on aina tuonut tullessaan uusia tuulia kesän jälkeen. Kesälomat on historiaa, illat hämärtyy, telkussa alkaa pyörimään katsomisen arvoisia ohjelmia sekä isin opiskelut kutsuvat. Tänä syksynä olenkin suurimmaksi osaksi kotiäitinä, aion siis nauttia täysillä, kunnes pakkanen astuu kuvioihin ja poskia alkaa ulkoillessa nipistämään.

Ja mikä mua myös tässä sateistaan kuuluisaksi tulleessa kuukaudessa viehättää? Se, että saa helpommin pimeydessä unta, vaikkapa jo silloin kuin pikku mies menee yöunilleen. Niin ja se, että saa ihan luvan kanssa polttaa tuhansia kynttiöiltä.
8 kommenttia:

 1. Syksy on munki lemppari!!! Ai että mun pikkumies olis rakastanu tota kaivinkonetta =D

  Mukavaa viikonloppua =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käydään päivitäin kattelemassa tossa työmaalla, siihen nousemassa uusi päiväkoti ja koulu :) kerron aina Niilolle, että tästä sä sitten menet päivähoitoon ja kouluun, vaikka eihän sitä asutaanko täällä kuinka kauan :) Kiitos, hauskaa viikonloppua myös teille kikkaran kanssa ;)

   Poista
 2. Syksy on parasta <3 Minä rakastan myös sitä haravoimista! :D

  VastaaPoista
 3. Totta<3 hyvä, että joku tykkää :D

  VastaaPoista
 4. Syksy ja äitiysloma on kyllä paras yhdistelmä :) Ihanaa kun aamulla voi heräillä rauhassa lapsien kanssa ja lähteä ulkoilemaan raikkaaseen keliin. Kokoajan tekisi mieli olla valokuvaamassakin ulkona, kun on niin kivan näköistä! Ja niinkuin mainitsit niin yöllä nukuttaa hyvin. Kivat kuvat pojastasi ♥

  VastaaPoista
 5. Ihana toi muumihaalari ja kätevä ku saa haaroista auki! Miksei ne oo tehny samaa systeemiä siihen siniseen haalariin?!😮

  VastaaPoista
 6. Kivan näköistä! Huomasin teidän perheen tänään keskustassa ;) Ihastelin teidän vaunuja, vai rattaatko ovat :) Kivat joka tapauksessa! Mukavaa syksyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaahas;) olisit hihasta nykäissyt! Nuo on juoksurattaat, ne vaan kulkee niin sutkakkaasti että välillä emmaljungien sijasta otetaan ne mukaan kaupungille
   :) mukavaa syksyä sinulle myös!

   Poista