maanantai 24. marraskuuta 2014

Vuosi bloggaajana - mitä jäi käteen?

Vuosi sitten julkaisin ensimmäisen blogikirjoitukseni, sen löydät pieni esittely otsikon takaa. Kun lueskelin vuoden takaisia tekstejä hieman jopa höröttelin ääneen. Itse nimittäin huomaan kehityksen teksteissäni. En tiedä mitä mieltä te lukijat olette?

Ensimmäisessä postuksessani toivoin, edes jonkun eksyvän tänne. Tuo pyyntö on tavoitettu ja olen suunnattoman iloinen blogini ensimmäisen vuoden tuloksista. Vaikka lukijoita bloggerin kautta ei suurta määrää olekkaan, olen ällistynyt kävijämääristä mitä google analytics näyttää. Tällä hetkellä useampi tuhat lukijaa tavoittaa tekstini joka kuukausi, joten olen ylittänyt tavoitteeni.

Vuoden aikana olen kirjoitellut vahvoja mielipiteitäni, arkisia kuulumisiani sekä hehkuttanut arjen irtiotoista. Olen kirjoittanut malttamattomuudesta tavata lapsemme ensimmäistä kertaa sekä avautunut rohkeasti minut uuvuttaneesta väsymyksestä lapsen valvottaessa ja kaikesta siltä väliltä.

Olen kirjoittanut rohkeasti omista henkilökohtaisista asioistani, avannut "ovet" synnytyssaliin saakka, mitä en olisi koskaan raskausaikana kuvitellut. Olen nauranut sekä itkenyt tekstejä luonnostellessa.
Olen oppinut arvostamaan arkistenkin asioiden arkistoimista. Olen kirjoittanut sekä kumittanut samaa tahtia. Olen julkaissut vain pienen määrän teksteistäni, joka näin jälkeenpäin hieman harmittaa.

Onko täällä lukijoita ketkä ovat alusta saakka olleet mukana Baby Showerin matkassa? Ajatelkaa, olette olleet tekstieni kautta mukana raskaustestin teossa, masun kasvattelussa jopa synnytyssalissa sekä vauva-arjessamme! Hassua, mutta sehän tämän blogin idea onkin. Kertoa teille elämästäni, hetkistä joita äitinä saan kokea.

Olen tuntenut onnistumista sekä vihaa osaamattomuuttani kohtaan. Ensimmäinen blogi vuosi on sisältänyt muutoksia ulkonäöstä blogin sisältöön saakka ja suurin harppaus oli kaksplussan rinkiin hyppääminen. Vuoden aikana olen miettinyt useampaan otteeseen hanskojen tiskiin heittämistä kompuroidessani jo tekstien luonnostelu vaiheessa. Blogini alkumetreistä saakka olen jännittänyt availlessani valvontaa odottavia kommentteja ja edelleen jokainen kommentti on minulle erittäin arvokas. Kommentit ovat saaneet minut suurimmaksi osaksi tuntemaan kiitollisuutta siitä, että teksteistäni pidetään. Olen myös pelännyt negatiivisia kommentteja, mutta samalla oppinut arvostamaan rakentavaa palautetta. Olen tutustunut mahtaviin ihmisiin ja heidän lapsiinsa. Parasta on ehkä se, että netin julmuudesta huolimatta blogini on pysynyt positiivisena paikkana ja sydämeni pohjasta toivon sen jatkuvan seuraavanakin vuonna.


Kirjoitan silloin, kuin kipinä iskee. Enkä murehdi liikoja, toki välillä tulee mietittyä meniköhän nyt vähän otsikon vierestä vai avauduinkohan liian henkilökohtaisista jutuista?  Vaikka lukijan silmissä bloggaus voi olla helppoa vuosi bloggaajana on ollut kova tie. Täytyy oikeasti antaa aika paljon itsestään, jos ei tyydy itsensä kanssa jutteluun. Se ei nimittäin ei ole blogini tarkoitus.

Kaiken kaikkiaan ensimmäiseksi blogivuodekseni olen erittäin tyytyväinen, sellainen onnistumisen olo olisi ehkä paras kuvailemaan tätä fiilistä.  Ja omasta mielestä hienointa on se, että en ole kertaakaan tuntenut häpeää omaa tuotostani kohtaan. Ainoastaan pieni ujous on iskenyt, silloin kuin blogini otetaan esille esim. työpaikalla tai isovanhempien kahvipöydässä.  ( tuokin tuosta korjaantuu kun joulukuun kaksplus ilmestyy, viimeistään sen lukiessaan jokainen lähisukulainen tietää blogistani, IIKS! )

Olen oikeastaan käynyt vuoden aikana aikamoisen korkeakoulun, ehkäpä paremmin sanottuna itsensä ilmaisun korkeakoulun. 

Tavoitteellinen ihminen kun olen, seuraavan vuoden tavoitteeksi asetan ensimmäisenä tuon ujouden selätyksen sekä tiivis tahtisemman päivittelyn, lupaan siis vähentää tuota kumittamista. Ensivuodelta odotan myös blogini kasvamista, uusiin ihmisiin tutustumista ja uskallusta astua mukavuus alueen ulkopuolelle "vapise video postaus" - se on tulossa !  Ja ehkäpä heittäydyn jopa "mitä meille kuuluu?" - postauksiin, jotta uusia tekstejä tulisi useammin kuin kerta viikkoon.


Ja hei nyt täytyy muistuttaa lukijoita kommentoimisesta ja sen merkityksestä. Vain muutama postaukseni on ollut tuota yksinpuhelua ja olen siitä erittäin iloinen, mutta haluan muistuttaa, että kommenttien jättäminen on blogini perusta, joten rohkeammin nyt vain kommentoimaan.

Tässä oli vain ajatuksia bloggaajan näkökulmasta, seuraavaksi olette vuorossa te rakkaat lukijani. Joten olkaahan kuulolla.  Blogini synttäreiden kunniaksi, te olette ansainneet mahdollisuuden kivaan lahjaan.30 kommenttia:

 1. Onnea muru! <3
  Hyvä blogi on, olet todella kehittynyt vuoden aikana. Aiheet mitä parhaimpia ja sun kirjotus tyyli on ihana! Jatka samaan malliin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Kiva, että lukijana kans huomaat kehityksen, just tälläiset kommentit pitää tän blogin pystyssä! Kiitos viel kovasti <3

   Poista
 2. Jos en ihan heti alusta ole ollut lukijana, niin ekoista teksteistä lähtien. Ooon tyk
  nnyt hurjasti miten rohkeesto tartut aiheisiin ja seisot sanojesi takana :) vauva- ja äitiysblogien lukeminen on mulle tehokasta vauvakuumeen lääkitsemistä ja meinaan tehdä sitä jatkossakin tässä osoitteessa :) jatka samaan malliin!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että teksteistä välittyy rehellisyys. Se on nimittäin tosi tärkeetä, että sisältö ymmärretään oikein ja just kun tavoitteena on kirjottaa sellasta tekstiä, että siinä voisi elää lukiessaan mukana :) kiitos kovasti ja ihanaa, että olet täällä <3

   Poista
 3. Onnea vuodesta! Mä olen aika alusta asti seuraillut teidän juttuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pysyt myös jatkossa ! Iso kiitos kuluneesta vuodesta, sä kuulut niihin aktiivisimpiin komentin jättäjiin <3

   Poista
 4. Onneksi olkoon, oot saavuttanut paljon!:) On ollut kyllä todella kiva seurata blogiasi, vaikka en ihan alusta asti täällä ole ollutkaan!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava kuulla ja ihanaa, että oot pysynyt mukana ja toivon että pysyt jatkossakin! <3 Kiitos kommentista :)

   Poista
 5. Paljon onnea ensimmäisestä vuodestasi bloggaajana! Itselläni kun ei ole blogia, niin en pysty siltä kantilta mitään sanomaan :) Olet kyllä hirmu kivan blogin saanut aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia ! Täytyy itsekkin olla tyytyväinen tuloksiin, tosi tärkeäs tää oma blogi on ainakin muodostunut :) Kiitos muuten kommenteista, oot niitä useamman jättänyt matkanvarrella ja se on huippua!!

   Poista
 6. Siitä ei ole kovinkaan pitkä aika kun tänne eksyin, mutta olen tykästynyt kovin ja koukussa :D En ole tainnut kommentoida vielä mitään, joten nyt ajattelin jättää jäljen :) Jatka samaan malliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Super siistiä, että joku on jopa koukussa blogiini ;) tulipas hyvä mieli. Kiitos hirmuisesti <3

   Poista
 7. Mä oon ollu alusta asti mukana! Ja oon sua bongannu täällä meijän kotipaikkakunnallaki välillä! Tykkään sikana sun blogista ja siitä kuinka rehellinen oot kaikesta väsymyksestä sun muuta! Vaikutat tosi symppikseltä tyypiltä ja ihanalta äidiltä! :) Terkuin toinen äiti täältä tuppukylästä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mul on välil sellanen olo, että joku tunnistaa mut ja näytän sinä hetkenä varmaan just sellaselta "mitä täällä tapahtuu" hörhöltä.. Mut joo en nyt voi yhdistää sua näihin tilanteisiin, mutta saa tulla nykäsee hihasta ja moikkaamaan, kukaan ei sitä oo vielä tehdyt! Jälkeenpäin on tullut kyllä kommenttia, että näki mut sielä ja tuolla :) toki näissä kommenteissa ei oo mitään väärää, ne on ihania <3 Kiitos kommentista tuppukylän äidille ! Tähän loppuun vois laittaa vaikka että "törmäillään" :)

   Poista
  2. Hahahha ainaki baarissa oon sut nähny! Ja juttelit sun vanhan luokkalaisen kans enkä tienny et tunsitte. Ja siis se oli poika se kenen kaa juttelit ja mä tunsin sen pojan kans. Ja luulin etttä te ette tunne ja et tää poika yrittää pokaa sua ni sanoin sille pojalle et turhaa yrität se muija on varattu ja tiiän siitä ku luen sen blogia :D ja jälkeenpäin sain kuulla että ootte vanhoja tuttuja :"D ei hävettäny ollenkaa :D ja täytyy tulla nykäsee hihasta!

   Poista
  3. Mä muistan kyllä tilanteen ja nyt tiedänki kuka oot ! Ja ig:ssä sä jo tulitkin kertomaa et se olit sä :) pistin muuten sulle facebookis yv:tä :)

   Poista
 8. En ihan alusta asti ole ollut mukana, Niilo oli ehtinyt syntyä ennen kuin bongasin blogisi. Viikottain tulee kurkittua, josko olisi uutta luettavaa =)
  Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppa hyvä! Ja toivon, että pysyt seuraavanakin vuonna matkassa mukana, niin niin kauan kun näitä vuosia sit tulee blogattua.. Sen näkee sit ;)

   Poista
 9. Onnea! Blogisi lueskelusta on ollut kivasti apua omaan raskauteen ja vauva arjen opetteluun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihan mahtava kuulla, että oikeesti teksteistä on ollut hyötyä jollekkin:) kiitos!

   Poista
 10. Onnea ensimmäisestä blogivuodesta!

  VastaaPoista
 11. Kivan aito ja rehellin tää sun blogi! Älä kuitenkaan ota paineita tästä, kirjoita vaan silloin kun haluat ja jaksat. Blogaaminen on aika koukuttavaa ja varsinkin kun kävijämäärät kasvaa alkaa tuntea "velvollisuutta" päivittää blogia tarpeeksi usein. Ja tuo on tuttua, että jotenkin "nolottaa", että tutut ottaa blogin puheeksi. Toisaalta siitä haluaa kertoa tutuille ja sitä kautta he saavat tietää myös kuulumisia, toisaalta ehkä toivoo, että voisi keskustella joistain asioista tuntemattomien kanssa ilman, että kukaan tuttu lukisi aiheesta. Itse luovuin henkilökohtaisesta blogista juuri näistä syistä ja nykyään mennään puhtaalla "hömpällä" ja vaan silloin kun jaksaa, ehtii ja huvittaa. :) Tsemppiä jatkoon ja onnea ekasta vuodesta! Jaksamista myös vauva-arkeen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskia, se on ollutkin tavoitteena alusta saakka :) En ota paineita, tai otan mä! Nytkin harmittaa, kun ei oo ollut aikaa vastailla kommentteihin ja muutama lukija kadonnut matkasta näköjään, ja useammin tulee "valituksia" kun en vastaa kommenteihin vaan kirjotan jo uutta vaikka vanhoihin vastaamatta. On vaan niin vaikee löytää aikaa tällähetkellä, mutta silti kipinä pysyy. Kuulumis postaukset olisi nopee tehdä, mutta jotenkin ne on niin vieraitavesiä täällä mun blogissa, tykkään tällaisista "asia" teksteistä enemmän, mut pakko varmaan alkaa vähän enemmän kertomaan ihan perus settiä, katsoo sitten mitä lukijat on mieltä:) Kiitti tsempeistä! <3

   Poista
 12. Onnea 1-vuotiaalle! :) Jossain raskautesi loppuvaiheessa bongasin valtavan vatsasi jostain ja päädyin blogiisi - ja tänne jäin! Jatka omaan tyyliisi - tykkään! :)

  VastaaPoista
 13. Itse olen pitänyt blogia yllä reilu puoli vuotta, ja nyt voisin mielelläni poistaa ensimmäisiä postauksia, jotka lähinnä herättävät minussa jotain myötähäpeää itseäni kohtaan :D Eli itse ainakin havaitsen itsessäni kehitystä ;) Blogin nimikin on kerennyt vaihtua pienen ikänsä aikana moneen otteeseen ja vanhat tekstit jätän kuitenkin niille sijoilleen. Niitä on varmasti hauska lueskella jälkeenpäin :D

  Minäkin koukutuin blogiisi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihanaa, lämpimästi tervetuloa <3 munkin on tehnyt mieli poisteilla vanhoja, naureskelen niiden huonoudelle silloin tällöin!

   Poista