sunnuntai 21. joulukuuta 2014

arkeahan tämä vain on, perheellisen ihmisen arkea

Sain ajatuksia herättävän kommentin jo oikeastaan syksyllä. Tuo kommentti on kummitellut takaraivolla. Kasvotusten saamani kommentti on aktiiviselta lukijaltani, kuka tulee iloisena aina moikkaamaan tavatessani minut jossain.

"kahdehdin sun elämää. Niin ihana poika sekä rakastava mies. Ihana koti. Söpö koira. Susta ei edes huomaa, että olet pienen lapsen äiti, oot aina huoliteltu. Yksinkertaisesti sulla on täydellinen elämä... Mä haluaisin niin elää sun elämää"

Kyllä, minä rakastan suunnattomasti avomiestäni sekä poikaani, mutta en todellakaan elä täydellistä elämää. Pidän itseni laittamisesta, enkä tykkää lähteä juuri heränneenä edes lähikauppaan. Tykkään sisustaa, sekä olen onnellinen asunnostamme joka on meidän näköisemme. Mutta mikä ihmeen täydellinen elämä? Mitä se sellainen edes on? Olen alusta alkaen pitänyt blogini positiivisena paikkana, se on varmaankin yksi syy harhaan johtaneeseen kuvaan minusta. Elämääni mahtuu riitoja, suossa rämpimistä, raha asioiden murehtimista, sotkua sekä jopa draamaa parhaiden ystävieni kanssa. On vaan niin pirun vaikeata saada pidettyä ne lapsettomat ystävät matkassamme mukana. Jo pelkkä arjesta selviäminen on suuri saavutus.

Olen tietoisesti pysytellyt hetken poissa blogista, sillä olen miettinyt onko tuotokseni juuri sellaisia kuin haluaisin? Jos kerran minusta saa "täydellisen perheen täydellinen äiti - kuvan? Annanko itsestäni todella sellaisen kuvan, että olisin joku prinsessa täydellisessä valtakunnassani? Mehiläispesän kuningatar kuka orjuuttaa ympärillä olevia ihmisiä pikku sormensa ympäri? Saa kaiken minkä tahtoo ja joskus enemmänkin? Totuus on kaukana siitä.

Olen pikemminkin prinsessa, kenellä on pahasti herne patjansa alla.


Kotona ei näytä joululle, remontti kaaos leviää huoneesta toiseen. Liikaa asioista "tee nämä ennen joulua"- listalla, suru loppunutta äitiyslomaa kohtaan, rakkautta kaipaava avomieheni, kiristävät farkut, pitkiä lenkkejä kaipaava koiramme sekä puhelimessa avaamattomia viestejä "susta ei ole kuulunut". No kun en minä valitettavasti joka paikkaan vain repeä! Kun tämän kaiken yhdistää ja sekoittaa syntyy kaulaa kuristava ahdistus. Siihen ei tarvita edes tehosekoitinta, kevyt ravistelukin jo riittää. Jokainen ovesta ulos astumis - hetki on täyttä härdelliä, nykyään kun ei voi heittää vain takkia niskaan ja laukkua olalle ja häippästä. Täytyy olla varsinainen marttojen esikuva, että muistaisi kaiken mukaan mitä pienellä kauppareissulakin tarvitsee lastenhoidon suhteen.

Ehtiikö kiireen keskellä oikein nauttia edes mistään?  Tuntuu, että illalla kun vihdoin heittäytyy sänkyyn selälleen pulssi hakkaa tuhatta ja sataa edelleen. Sinä hetkenä miettii jo seuraavaa päivää, sotasuunnitelmaa siitä selviämiseen.

Kiire on itseaiheutettua, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Tiedän, että joskus tulen kaipaamaan sydämeni pohjasta hektistä elämääni. Täytyy vaan kestää. Elämä on nimittäin tässä ja nyt. Vaikka se suunnattoman korkealta esteeltä ajoittain tuntuukin. No joka tapauksessa arkeahan tämä vain on, perheellisen ihmisen arkea. Valinta kysymys!

Nyt on siis aika toivottaa Baby Shower blogini lukijoilleni stressitöntä joulua. Viettäkää ihania hetkiä läheistenne kanssa, niin minäkin aion. Meillä on kaksi kokonaista viikkoa yhdessäolon viettoon, joka on pimeän syksyn sekä uniongelmien selättämisen jälkeen kuin lottovoitto.

Palataan.
Ensi vuonna?

Nyt suon itselleni joulurauhan, toivotan sitä teille myös.

p.s Ja minkä valtavan määrän olitte jättäneetkään edelliseen postaukseeni kommentteja, kiitos. Olette ihania!

20 kommenttia:

 1. Tiia, olen sanaton kirjoitat niin hyvin!!!

  Ja erittäin hyvää perheen yhteistä aikaa, olette sen ansainnut. Uskon, että me kyllä silti toivotamme toisillemme hyvät joulut ja uudet vuodet! <3 Niilolle pusut ja sinulle myös! <3 NAUTI!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tanja <3 juu ei hätää, ei mun instagram hiljene :) ja voi olla että tännekkin eksyn jo tämän vuoden puollella uudelleen, nyt vaan ei oo ollut aikaa niin kuin hyvin tiedät. Kiva että oon voinnut sulle miljoonat kerrat avautua:) ja kyllä, nautimme!!

   Poista
 2. On hassua miten lukijat luulevat (lukijat ja jopa ystävät) luulevat, että se mitä blogissa kirjoittaa on se kaikki ja oikea totuus k o k o elämästä. Kaverit saattaa tokaista, että tietääkin jo mitä mulle kuuluu kun on lukenut blogia ja joku anonyymi saattaa huokailla, kun meillä aina syödään niin hienosti kynttilöiden valossa :D kuinka monta ateriaa mekin syödään pöydällä kiipeilevän taaperon kanssa maidot pöydälle kaatuneena ja mietteen talvihaalarin ostamisesta kirjoittaminen kertoo ne oikeat kuulumiset? :D

  Ihanaa ja rauhallista joulua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komppaan nooraa! Tutuille mäkin sanon, et kuulumisia voi lukee blogista jos kiinnostaa, mutta läheiset kuulee myös ne 40%-60% (riippuen, että millasia aikoja eletään) mitä blogiin ei päädy. Tuskin KUKAAN kaikkea blogiinsa vaikka onkin avoin kirjoittamaan asioita. Tavallaa just tollane. Kommentti minkä sait oli varmasti hyvällä sanottu, mut sit toisaalta alkaa ärsyttämään, et kuvitteleeko joku tosiaan noin. Ja ku säki oo vielä puhunu et on ollu paljon univaikeuksia ja ihan avoimesti puhunu väsymyksestä, ni ehkä ne on vaan lapsettomia ketkä ei vaan pysty ymmärtämään, että kuinka rankkoja ne yöheräilyt oikeesti on :D!

   Poista
 3. Ihanaa joulun aikaa sinne perheesi kanssa <3 Hyvin kirjoitettu teksti! Blogin perusteella saattaa elämästä tulla vääränlainen mielikuva, koska eihän blogiin kirjoiteta yleensä niitä "Tänään riitelin mieheni kanssa ja rahat on loppumassa" -hetkiä. Tykkään tästä sinun blogistasi tosi paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia ja hyvää joulunodotusta sinne myös ! <3 hahah, jeps! yksityiselämä on kuitenkin erikseen kera karun todellisuuden ;)

   Poista
 4. Rauhaisaa ja Mitä Ihaninta Joulunaikaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä samaa teille :) Jälleen kerran kiittelen sua aktiivisesta kommentoimisesta<3

   Poista
 5. Voi miten ihanaa kuulla etten ole yksin tän "koruttoman" jouluni kanssa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kyllä meillä nyt näyttää joululle kun ollaan saatu kaikki hommat valmiiksi, koristelut yms :) jouluihminen siis olen, mutta ihmeen myöhään tänävuonna liikenteessä....

   Poista
 6. Ihanaa joulua myös teidän perheelle! :)

  Ja minä en ole saanut ainakaan kuvaa että elämäsi olisi jotenkin helppoa, juuri kun olet kertonu yöheräilyistä jne. Sinulla on mahtava blogi juuri tällaisena kuin se nyt on! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että olet tutustunut blogin kautta sellaiseen Tiian mikä olenkin :) Kiitos ja sitä samaa sinulle<3

   Poista
 7. Todella hyvä kirjoutus Tiia ja oon miettiny iha näitä samoja asioita itekki, etten vaa antas mitää neiti täydellisyyden kuvaa itsetäni :D Se on ehkä mun pahin pelko ja ennen kaikkea ois huippua ku porukka aattelis mut semmoseksi tavikseki joka oonkin :D Mulla ei oo mikään tarve luoda blogillani "elämä on ihanaa" meininkiä, tai muutakaan vastaavaa, mutta aika usein tulee tosiaan kirjotettua niitä kivoista jutuista mut eihän ne aina vastaa sitä todellisuutta ja se ois lukijoiden hyvä muistaa. Ihana oot voi että ja niin kaunis!! <3 Kuanista joulun aikaa sinne Tiia koko perheelle!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Tania :) Jätät aina ihania kommentteja. Vaikka emme tunnekaan, vaikutat ihanalta ihmiseltä, oot niin herttainen ja kiltti <3 Hyvää jolua kaunotarelle sekä perheellesi<3

   Poista
 8. Hieno kirjoitus! Ihan samoja asioita tulee mietittyä itsekin päivittäin, tuntuu kuin koko ajan vaan hirvee stressi päällä, eikä mistään kerkeä nauttimaan. Nyt vielä työpaikan etsiminen, opparin viimeistely ja päiväkodin aloitus lisää vaan entisestään ahdistusta.

  Ihanaa joulua teille ja koitetaan olla edes hetki stressaamatta ja nauttia läheisten seurasta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia ja oiken hyvää juolua teidän perheelle myös <3 Jouluna ei ainakaan stressata? luvataanko? ;D

   Poista
 9. Rauhallista ja ihanaa Joulua teidän koko perheelle!<3

  VastaaPoista