perjantai 5. joulukuuta 2014

Remonttia pukkaa!

Elokuussa tämän asunnon ostaessamme tiesimme, että ensimmäisenä remontin kohteena on sauna sekä makuuhuone, jonka poika tulisi saamaan omakseen heti, kun yöt ovat helpottaneet. Huone toimi meidän kaikkien yhteisenä makuuhuoneena marraskuun loppuun saakka, nimittäin iloiten voin ilmoittaa meillä nukutaan kevyesti heräämättä kellon ympäri! Voitteko uskoa? Ensimmäisen kokonaisen yön nukuttuamme, päätimme siirtyä pois makuuhuoneesta ja remontti oli valmis alkamaan. Eli nyt voimme kutsua makuuhuoneen sijaan huonetta Niilon omaksi huoneekseen, hurraa!

Makuuhuoneen tyyli ei ollut lähelläkään omaamme joten räjähdyslupaa odotellessa olen sisustanut mielessäni huoneen satoja kertoa, miettinyt materiaali valintoja sekä tulevaa värimaailmaa. Nyt tuo suunnitelma on vihdoin valmis, mutta ennen kuin pääsen sitä teille esittelemään palataan ajassa taaksepäin ja kurkataan miltä pojan oma nurkkaus näytti.

Ai kamala! Isoja miinuksia oli ehdottomasti tuo räväkkä kukkatapetti sähkönsinisinisellä värimaailmallaan sekä erittäin epäkäytännöllinen kermanvaalea kokolattiamatto (voitte vaan kuvitella miten tuo imi itseensä meidän tumman koiran karvoja). Oli siis ostohetkestä asti selvää, että huonetta ei saa sisustamalla haluamamme näköiseksi, vaan se täytyy kirjaimellisesti räjäyttää, jotta huoneesta tulee näköisemme. Kodin sisustus on mieluinen harrastus ja mielestäni on tärkeää varsinkin kun puhutaan omasta asunnosta, että jokainen huoneen on asukkaidensa näköinen. Vuokralla ollessa tietysti huoneesta täytyy myös tehdä mieluinen, mutta kun puhutaan suuresta sijoituksesta eli omasta asunnosta oli päivän selvää että remontoimme pikku hiljaa jokaista huonetta enemmän oman mieltymyksiemme mukaiseksi. Kukapa nyt pitäisi omanaan jos silmä ei lepää ympärilleen katsoessa? Itselleni koti on tärkeä paikka ja sijoitan rahaa siihen mielelläni.  Luovun siis helposti muusta, jotta saan kodistani mieluisen.


Onneksi tuo näkymä on historiaa ja askel kerrallaan päästään kohti valmista huonetta. Meidän taloudessamme minä toimin suunnittelijana ja tuo isäntä saa puolestaan sitten liata kätensä. Tottakai otan huomioon myös mieheni kysymällä mielipiteitä, mutta toistaiseksi olen saanut sisustaa vapaalla kädellä. Eikä valinnoista ole tullut sanomista. Porat, sahat eikä vatupassit ole minua varten ja saan tuhoa aikaseksi hetkessä, joten tämä työnjako on erinomainen.


Nyt tapetti on revitty sekä yksi huoneen seinistä maalattu, lattian asennus on alkanut ja seinä valmiina uuteen tapettiin. Ai, että mä hypin riemusta kun näin tuon kaamean maton rullalla. Myös tapetin repiminen sai hymyn korviin, olihan tuo kuvio aiheuttanut jo kymmeniä päänsärkyjä. Iloksemme kokolattiamaton alta löytyi hyväkuntoinen muovimatto, joten uuden hopeamänty- laminaatin asennus käy sukkelasti sen päälle.Huomasitteko edellisen kuvan mustassa seinässä vasemmassa kulmassa 20 cm pitkän naarmun? No se olin minä, hupsista rallaa. Arvatkaa vaan oliko kiva soittaa ja tunnustaa tuhoni juuri maalattuun seinään? Taidan siis päästä viikonloppuna maalaushommiin tai voi olla ettei minua päästetä työmaalle enää ollenkaan.

Vaikka ulkona onkin harmautensa vuoksi synkkää ja pimeää olen silti päätynyt valitsemaan tummia miehekkäitä sävyjä uuteen huoneeseen. Huoneen pisin seinä saa päällensä selkeälinjaisen modernin tapetin, mutta sen saatte nähdä vasta ensikerralla. Ajattelin myös esitellä sisustussuunnitelmiani, jos teitä lukijoita kiinnostaa päästä kurkkaamaan verho sekä matto valintoja? Ja tottakai on tuota sisustushömppääkin tullut hankittua.

On hyvin mielenkiintoista asustaa remontin keskellä. Kaikki on hujan hajan ja viikonloppu on muutenkin täynnä ohjelmaa, mutta kyllä tämä tästä. Toivotaan, että pian saan heittäytyä valmistuneen huoneen lattialle ja todeta "me teimme sen, se on täydellinen" - se on tavoitteemme.

No miltäs värisävyt näyttää? Tykkäättekö remontoida? Omistatteko sisustus-silmää? Onko kodisisustaminen mieluista puuha?

Muistakaahan käydä osallistumassa arvontaan !
12 kommenttia:

 1. Täällä käsi pystyssä yhdellä intohimoisella sisustajalla!:) Mä myös tykkään laittaa rahaa ja satsata kotiin jos johonkin!:) Hyvältä näyttää teidän remppa!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Koti on niin tärkeä paikka ja äitinä sielä tulee työpäivätkin vietettyä :) lisää on tulossa!

   Poista
 2. Voi vitsi mä just ihastelin tuota kukkatapettia :) kaipaan jotain vähän retroa henkivää kukkatapettia meidän kodin käyttöullakolle toiseen päätyseinään joskaan tuo sähkönsininen väritys ei ehkä ole ihan omaan makuun mutta hieno oli silti! Mutta ei meilläkään sitä ehkä lastenhuoneeseen kelpuutettais :) hieno lattia tulee! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, se oli vaan liian äklö kun meni viel ympäri huonetta ja sininen ei oo mikään mun lemppari. Tosin tuun säilyttämään sinistä jonkin verran, näkyyhän kuvissakin sinisiä sisusjuttuja mitä on saatu lahjaksi sekä itsekkin tullut hankittua poikavauva huumassa,
   se ei vaan enää tule olemaan päävärinä :)

   Poista
 3. Lattian sävy näyttää tosi hyvältä, tykkään myöskin juuri tuosta sävystä! :) Mielenkiinnolla odotan lopputulosta :) Remppaaminen on ihanaa hommaa, itse haluaisin olla kokoajan tekemässä jotain kotiin, mutta vaatisi vaan aika paljon rahaa että voisi tehdä kaiken haluamansa :D Nyt on seuraavana kohteena meillä kodinhoitohuone.

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti ehdin tulla jakamaan vähän muitakin ajatuksia, kun vaan niitä valmiita kuvia:) sisustaminen on ihanaa ja suunnittelu mutta remppamieheks musta ei oo, en oo tarpeeks kärsivällinen :)

  VastaaPoista
 5. Ihana kyllä tuo lattia, varmasti tulee kiva huone! :) Minä myös tykkään sisustaa ja tykkäisin remontoida ja laittaa kotia.. Harmi vain, kun vielä vuokralla asutaan niin itse asuntoon ei pysty oikein mitään tekemään. Olisimme me saaneet maalata täällä seinät, mutta jätimme senkin tekemättä kun todennäköisesti ensi keväänä muutetaan omistusasuntoon. Sitten pääsenkin toteuttamaan oikein urakalla omia visioitani ;)

  Sulla on kiva blogi ja ihania kuvia.. Niilokin on niiin suloinen, hänellä on niin upeat hiukset <3 Jään ehdottomasti seurailemaan teidän touhujanne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kovasti ja lämpimästi tervetuloa lukijaksi <3 tuo on totta, että omistus kämppää kannattaa vasta satsata :) toivotaan, että pian pääsen esittelemään valmiin huoneen! Anteeksi kun kesti vastailla, kauhea härdelli menossa en ole ehtinyt väliaika tietojakaan rempasta jaella :/

   Poista
 6. Ihana blogi! Mäkin tulen tänne seurailemaan:)

  VastaaPoista
 7. Musta lastenhuone näytti tosi kivalta vaikka täytyy myöntää että tapetti ei kyllä ihan munkaan esteettistä silmää hivellyt. Meillä vuokra-asunto joten kovin suuria muutoksia ei voi tehdä. Onneks siellä värit on tosi hillityt joten saa sitten tekstiileillä yms. piristettyä ilmettä. Laskettu aika on kyllä vasta touokuussa joten ihan vielä en oo niin panostanu sen sisustamiseen.

  VastaaPoista