perjantai 23. tammikuuta 2015

ostin pojalleni tyttöjen vaatteitaEiliseen päivään saakka pojalleni vaatteita ostaessa olen kävellyt suoraan poikien osastolle. Tottakai pois tultaessa olen ohimennen pikaisesti vilkuillut tyttöjen osastolle, mutta en koskaan ole eksynyt etsiskelemään sinne mitään. Aina vain ajatuksissani ihastellut röyhelömekkoja ja toivonut, että ehkä joskus sitten voin prinsessallekkin jotain ostella.  Vastasyntyneille valikoimista löytyy paljonkin sukupuolineutraaleja värejä, mutta kun siirrytään kokoon 86-92 cm linjat ovat selkeästi erkaneet karuun jakoon tytöt ja pojat. Olen aina ollut "vaaleanpunainen on tyttöjen väri "- ihminen ja olen sitä osittain edelleen. Vaaleanpunaista tuskin koskaan nähdään pian taaperoksi kutsuttavalla lapsellani, mutta keltaista,violettia sekä oranssia ja vanhan kansan mukaan muita "tyttöjen väreiksi" nimitettyjä vaatekappaleita meiltä jo löytyykin.  Ajatusmaailma oli varmasti aivan eri, jos lapsena minulle ei olisi opetettu vaaleanpunaisen olevan tytöille. Yhdistän vaaleanpunaisen prinsessoihin, en voi mielikuvalleni mitään.

Tyttömäiset glitteri perhosilla koristellut paidat sekä ruseteilla ja pitsinauhoilla varustellut legginsit jäävät kaupan hyllylle. Eli kyllä minäkin taidan opettaa lapselleni tytöt ovat tyttöjä ja pojat poikia, ainakin osittain? Mutta en osaa sanoa onko se nykypäivänä edes kannattavaa?

Oletteko te ostelleet pojillenne tyttöjen osastolta vaatteita/asusteita tai ovatko prinsessanne kulkeneet poikien kledjuissa?

Tällaisia ihanuuksia minä siis kotiutin meidän pojallemme eiliseltä shoppailu reissulta tyttöjen osastolta. Taidanpa tästä lähtien tehdä tapoihini poikkeuksen ja eksyä useamminkin tyttöjen vaaterekeille. Onhan nämä nyt niin ihania.

Kuvissa esiintyvä farkkupaita on vanhoja tapojani noudattaen poikien osastolta. Tyttöjen osastolta bongattu tähti kuvioinen tuubihuivi mätsää sen kanssa niin hyvin. Kevättä siis odotellessa!

44 kommenttia:

 1. Mielestäni lapsen sukupuolta ei näin pienellä välttämättä tarvitse erottaa ulkonäöstä kunhan sitä ei kysyttäessä piilotella. Vähän alle kouluikäisillä kun lapsi itsekkin ymmärtää että on tyttöjä ja poikia, sukupuoli pitäisi mielestäni jotenkin näkyä jos lapsi haluaa että se näkyy. Itse en halua lasta esimerkiksi eskarissa tilanteeseen jossa kaverit eivät tiedä onko hän tyttö vai poika. Toisaalta sen ikäiset näyttävät tytöltä tai pojalta muutenkin vaatteista huolimatta usein. Toisaalta tytön vaatteisiinkin pukemalla pojan voi poika ihan hyvin vielä näyttää pojalta. Esimerkiksi nuo kissahousut voisin omalle pojallekkin (jos olisi poika) pukea. tuubihuivia en pojalle laittaisi minkään värisenä koska se on mielestäni aika tyttömäinen asuste mutta jos näen jollain pikkupojalla sellaisen, tuskin luulisin kuitenkaan tytöksi. Itselleni on tärkeää että tyttöni näyttää tytöltä mutta olen silti ostanut poikien puolelta välillä vaatteita ja kierrän ne säännöllisesti :) Esimerkiksi maastohousut oli poikien osastolta ja yhdistin niihin mustan paidan ja maastokuvioisen hiuspannan. Ei näyttänyt pojalta vaan päheeltä tytöltä :) Myös mustia ja valkoisia paitoja olen ostellut poikien puolelta. Ja yhden tennarit :D ne sopivat hyvin 1 vuotiaan kesähamoseen vaikka olivatkin siniset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ekaksi, kiitos ihanan pitkästä kommentista. Ja joo totta, en minäkään lastani itse aiheuttamalla haluaisi tilanteeseen jossa ei tiedetä kumpaa sukupuolta hän on, tunsin että kiusaisin lastasi. Mulla kävi heti mielessä taas etten tyttö lapselle maastohousuja hankkisi, vaikka itsekkin sellaiset naisena omistan:) hienoa että asiasta voi keskustella ilman hyökkäystä! Mukavaa viikonloppua :)

   Poista
  2. :D meillä taas miehellä on maastohousut ja itsellänikin yhdet joten tuntui hauskalta hankkia tytöllekkin. Tässä sen näkee miten makuja on monia: Toiselle toiset jutut on tyttömäisiä ja toisille ne on ehdottoman poikamaisia. Juuri sen vuoksi kannatan ehdottomasti molempien lastenvaatepuolien tsekkaamista ostoksilla vaikken koskaan pue lastani (mielestäni) neutraalisti tai poikamasesti. :)

   Poista
  3. Niinpä ;) vaikka näin jälkeenpäin esim.maastokuviom yhdistäminen vaaleanpunaiseen kuullostaa toimivalle.. Ehkä tulee joskus testattua ;)

   Poista
  4. Ekaan kommentoin omalla kokemuksella. Ala-asteella oli Elvis niminen lapsi jolla oli olkapäille ylettyvät hiukset ja kulki aina koko pinkeissä vaatteissa. En ole vielä tänä päivänäkään varma kumpi hän oli sukupuoleltaan. Ulkonäöllisesti 100% tyttö, mutta nimensä perusteella 100% poika. On se melko hyvä, että ei oo täysin ristiriidassa, kuten tämän lapsen kohdalla. :D

   Poista
 2. Just tänään mietin Lindexissä käydessäni, että kohta kun meidänkin pitäisi siirtyä sinne isompien lasten puolelle niin se isompien poikien puoli ei oo yhtään niin kiva kun tyttöjen! :D Mä kyllä usein ostelen meidän pojalle periaatteessa tytöille tarkoitettuja legginsejä, kun ne on mun mielestä paljon kivempia kun ne pojille tarkotetut löysät housut :) Mutta ei meilläkään kyllä vaaleanpunaista ole osteltu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sielä oli ihania värikkäitä legginssejä tyttöjen puolella! Pakko kotiuttaa muutamat kevääksi <3 vaaleanpunainen on vaan niin tyttömäinen, koska näin on meille opetettu.. Vaikka on miehellänikin aikoinaan ollut jtn vaaleanpunaista enkä pitänyt häntä hölmönä.. Hassua, ehkä vähän ristiriitaistakin :)

   Poista
  2. Munkin miehellä on pinkki kauluspaita mutta silti en pojalle ikinä laittais pinkkiä :D sen on pakko johtua siitä että mies näyttää miehiseltä pinkissäkin mutta poikalasta voisi luulla tytöksi. Toisaalta tarkemmin ajatellen esim häihin voisin laittaa poikalapselle pinkin kauluspaidan puvuntakin alle. Tai pinkin krakan

   Poista
 3. Ihania juttuja oot löytänyt:). Eikä ollenkaan työttömäisiä, vaikka sieltä osastolta olikin.
  Jotenki just 'poikien värit' sopii niin tytölle kuin pojille vrt esimerkiksi sininen tai vihreä paita. Mut sit taas tytöille suunnattu vaaleanpunainen niin se taas ei pojalle sovi vaikka paidassa komeilis ralliauto tai dinosaurus :D. Yritin siis sanoa että tytöille ehkä helpompi löytää myös poikien väreistä vaatteita kuin pojille tyttöjen.. Itse pidän pojallamme myös keltaista jne, ne oon mieltänyt ihan neutraaliksi väriksi :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, nää oli kivoja joten pakko oli kotiuttaa.Keltaista meilläkin on paljon, tykkään ! Ja joo juu kyllä mä ainakin näen dinosaurus paidat poikien päällä ja prinsessa paidat tyttöjen päällä :)

   Poista
 4. Mä en kyllä nää näissä mitään tyttömäistä, tosi neutraalit :) meillä ostetaan molempien puolelta. Meillä on vauvalle paljon sellaista mitä moni ei varmaan pojalle pukisi (esim sitä vaaleanpunaista) mutta ei meillä vaatteiden väri miehisyyttä vähennä;) mä näen värit vaan väreinä eikä musta voida sanoa mikä kuuluu kenellekin. Entä jos pojan lempiväri on vaaleanpunainen? Eihän silloin sanota ettei voi olla kun se on tyttöjen väri;)
  Kivoja vaatteita oot löytänyt :) itse ajattelin lähiaukoina ottaa kuvaa vauvan tulevista vaatteista ja samistelusta oltsun kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkää en joo näe näissä mitään tyttömäistä :) meinasinkin kirjottaa, että vielä kun minä olen se kuka valitsee vaatteet niin vaaleanpunaista ei ole mutta jos itse sitten valitsee isompana jotain vaaleanpunaista en kai oo kieltämässä, mutta just niinku ylempänä laitoinkin jo etten koskaan halua että kiusattais että näyttää tytöltä :) oi mä odota minin vaatteiden ihastelua!

   Poista
  2. No mä en usko että vaaleanpunainen paita on syy kiusata tai luulla tytöksi mutta kukin tavallaan:)

   Poista
  3. Meinasinkin kokonaisuutta mikä oikeasti on enemmän tyttömäinen kun poikamainen ja että en halua tahalleni tyttömäistä lookkia pojalle :) en niinkään pelkkää vaaleanpunaista vaan kaikkea muutakin mielestäni tyttömäistä!!!!!

   Poista
  4. Niin no nää on niin makuasioita :) se mikä toisen mielestä on tyttömäistä ei välttämättä toisesta ole yhtään. :)

   Poista
  5. Kyllä minä ainakin muistan että ala-asteella poikia nälvittiin jos oli vaaleanpunaista/jotain muuta enemmän tyttöön yhdistettävää väriä päällä. Eikä siitä ole kuin 5 vuotta aikaa kun sieltä lähdin, eli kyllä se vaatteiden väri on todellakin jollekkin syy kiusata, tyhmä sellainen mutta silti.

   Poista
  6. Joo, nykyään kun keksitään jo pelkästä nimestäkin joku ilkeä lempinimi niin vaatteiden värithän jo helpoimmasta päästä alkaa naljailemaan.. :/

   Poista
  7. No mä en silti opeta pojalle että se ei voi tehsä tai pukea jotain koska joku voi kiusaa :D kyllä ne kiusaa sit mistä tahansa muusta ja ehkä opettaa ne lapset olla kiusaamatta;) vanhemmiltahan lapsi oppii nää "tyttöjen ja poikien " värit, lapsi näkee värit ihan vaan väreinä.

   Poista
  8. No siksi varmaan kirjoitkin kyllä minä taidan opettaa lapselleni että tytöt ovat tyttöjen ja pojat poikia enkä tiedä onko se nykypäivänä kannatavaa? Ja mainitsin tuonkin, että lapsena minulle on opetettu että vaaleanpunainen on tyttöjen :)

   Poista
  9. En tiedä tajusinko nyt oikein mutta jos tajusin niin harmi jos luulet että meillä ei kasvateta poikaa.

   Poista
 5. Mun on pakko ostaa pojalle noi kisuhousut ja leopardihaalari!! Mulla on joissain pojan vaatteissa vähän pinkkiä tai jotain muuta tyttömäistä ja jotkut anonyymit on avautunu blogissa et "aionko muka pukea pojan tytöksi" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leggarit on h&m ja haalari lindexin mallistoa :) kiva, että sait postauksesta inspiksen uusiin vaatteisiin! :)

   Poista
 6. Olen ostanut, ihanat nuo eläinleggarit! :)

  VastaaPoista
 7. Musta on turhaa sanoa että ostaa pienelle lapselle tyttöjen vaatteita jos oma pienokainen on poika. Ei se sukupuoli noissa lasten vaatteissa näy ellei kyseessä ole kuitenkaan mekko tmv. Itse ainakin ostan poikien puolelta vaatetta jos jotain riittävän mielenkiintoista hyppää silmiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en nyt oikein hiffannut ensimmäistä lausettasi? Ostin nämä nimenomaan tyttöjen osastolta ja juuri siksi, että ne sopivat myös pojalle :) olisin kiva kuulla miksi nämä on suunnattu tytöille :)

   Poista
  2. Siis miksi sitä ei saisi sanoa että ovat tyttöjen osaltolta??

   Poista
 8. Nykypäivän äideillä on omituinen tarve kilpailla siitä, että kenen lapsi pukeutuu parhaiten. Ostetaan kallista ja merkkivaatteet kuvataan heti instagramissa. Halutaanko sitten saada köyhät kyykkyyn kateudesta vai mahtava mamma-titteli kun pikku-kallella on vain kallista, koska hän on äidin oma rakas kultamuru. "Laitan pojalleni pinkkiä ja hän saa halutessaan pukeutua mekkoon jos haluaa"- ajatusmaailma on myös niin nykypäivää. Mitä mieltä olet äideistä, jotka pojan hakiessa kylpyleluksi barbin, suostuttelevat kuitenkin ottamaan sen auton..? Tai jos tyttö haluaa pelata jääkiekkoa, äiti vie ratsastamaan? Tällainen huokuu siis äitiblogeissa yleensä... mielipide vain, en halua loukata mielensäpahoittajia.. itse en pukisi pojalle noita vaatteita, mutta sinä puet ja siitä en välitä. Ei ole minulta pois. Jokainen äiti on erilainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös ne äitiysblogit ole lapsiin liittyvien asioiden jakamis paikka? Vaatteet, lelut ja tulevat väistämättäkin aiheiksi. Annan kyllä lapseni leikkkä millä tahtoo, mutta mekkoon en pue:)

   Tykkään itsekkin vaatteista ja omistan niitä yli tarpeiden ja kuvaan ne halvimmatkin instagramiin, eli hehkutusta jostain rikkaudesta ei omassa elämässäni ainakin ole kun en sellaisiin kuulu :)

   Jokainen tavallaan, näinhän se on juu :)

   Poista
  2. Välillä mietin, että muistaako äidit nauttia elämästä lapsen kanssa ilman, että ensiaskeleet nähdään kameran läpi tai ensisanat kerrotaan blogissa ennenkuin edes isä tietää. Tai mietitään mistä avautuu seuraavaksi. Mietitäänkö sitä, mitä lapsi mahtaa isona blogista ajatella? Sinulla kuitenkin on pysynyt blogi "asiallisena" ja kuvatkin vaikuttavat hyvin harkituilta. Hyvää jatkoa sinulle.

   Poista
  3. Joo, olen tarkka mitä lapsestani tänne blogiin laitan ja painotan tän olevan enemmänkin äitiydestä eikä lapsestani:)

   Kiitos !

   Poista
 9. Mun mielestä nämä mitä olet ostanut voi ihan hyvin käyttää pojalla. Tämä todistaa vain sitä, että olet luova ja mielikuvitusta riittää. :) Jatka samaan malliin! Äidillä on hyvä maku vaatteiden suhteen! :)

  VastaaPoista
 10. Itse kiertelen aina sekä tyttöjen että poikien puolet. Ehkä enemmän tytöille sopivampia vaatteita löytyy myös poikien puolelta kuin toisinpäin. En kammoksi esimerkiksi käyttää Lilianilla harmaata tai sinistä, sillä ne sopii niin nätisti sinisiin silmiinkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nykyään on niin kivoja sinisiä mekkoja ja sellasia röyhelö legginssejä harmainan ja juuri sinisinä oon nähnyt useastikkin, kiva et on muutakin kuin pinkkii :)

   Poista
 11. Musta nuo sun ostokset on ihan pojille sopivia. Meillä pojalla on ollut päällä kaikkea, jopa vaaleanpunaista :D Ja se sopii! Vauvana mun mielestä ei ole niin justiinsa, mitä väriä on päällä. Mutta 2-3 vuoden ikäisenä on ehkä jo eri asia.. Meidän pojalla saa kyllä olla mitä tahansa väriä, mutta tosiaan röyhelöt pitsit sun muut on ihan eri asia. Afrikkalaisille tyttövauvoille muuten laitetaan heti synnytyslaitoksella korvakorut, joista heidät tunnistaa tytöiksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, etteivät ole liian tyttömäisiä. Joskus jos odotan toista lasta en todellakaan aio heittää mäkeen kaikkia pojalle hankittuja kuteita, mutta kyllä mä tunnen itseni niin hyvin että jos tyttölupauksen joskus saisin menisin heti ostelemaan tyttömäisiä juttuja aivan innoissani :) eli kyllä pidän hyvin tärkeänä, että pojat erottuvat tytöistä ja tytöt pojista, mitäs sitä mielipidettäni peittelemään:)

   Poista
 12. Se on kyllä hassua, että tytöille käy hyvin melkeempä kaikki poikien vaatteet ja on ihan okei olla poikamainen tyttö, mut sit taas tyttömäiset pojat (vaatetus tai olemus tai käytös tai luonne) on jotenki "outoja" tai sitä pidetään oudompana kun poikatyttöjä. Mistähän toi johtuu? Enkä siis tarkota tätä nyt hlökohtasesti sulle vaan ihan tuli mieleen :)

  VastaaPoista
 13. Ihme nipottamista jotkut kommentit täällä. Mulle ainakin on ihan sama mitä kukakin lapsellensa päälle pukee, kunhan on kuitenkin ehjiä ja puhtaita vaatteita. On meilläkin pojalla turkoosia leopardikuvioista vaatetta (Lindexistä ostettua ja ihan jopa sieltä poikien puolelta ;)). Mun mielestä tää kirjotus oli hyvä herätys meille kaikille himoshoppaajille että sielä "toisen sukupuolen" puoleltakin voi tehdä niitä löytöjä eikä kannata vaan sokeesti shoppailla tyttöjen ja poikien puolella... :) Se miten kukakin kasvattaa lapsensa tuskin liittyy mitenkään vaatteisiin ja siihen onko pojan päällä pinkkiä vai ei :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän tän kirjotuksen tarkoitus olikin, ei niinkään ruveta puhumaan mikä on tytöille ja mikä pojille vaan just se että ostinpas tyttöjen osastolta vaatteita ja tässä esittelen ne ja ohimennn kerroin, että yleensä ei tuu ostettua eikä tsekattua niitä kunnes koin älynväläyksen että sieltäkin saa kivoja, pojalle sopivia.. Kuhan ohimennn huitasin, että vaaleanpunaiseen en pue.. Vissiin olis pitänyt kaikkia miellyttääkseen enemmän valasta, että en kuitenkaa lyttää muiden mieltymyksiä.. Tää on tätä bloggausta kun ei kaikkia vaan voi miellyttää ja teksteistä tulee niin jumalattoman pitkiä jos aina
   Muistuttelee, että nämä ovat vain minun valintojani enkä kuvittele että kaikki olisivat samaa mieltä :) ymmärsitköhän selitykseni ? :D

   Kiitos kommntista, oli mukava lukea se "iltasaduksi" :)<3

   Poista
 14. Itse en kannata harmaata tasa-arvoa mitä ollaan kovasti ajamassa eteläsuomessa. Missään ei saisi näkyä poikien ja tyttöjen erot se on miusta kamalaa! Minusta poikien pitäisi saada olla poikia ja tyttöjen tyttöjä. Entäs sitten, kun tulevaisuudessa porukka ei tiiä mihin kuuluu. Joten minusta poikien vaatteet on pojille ja toisinpäin.

  Eikä tämä ollut hyökkäys sua kohtaan vaan halusin sanoa mitä ajattelen, kun kerrankin tuli jossai (tässä) esille tytöt/pojat jaettelu mikä on miusta hyvä. Unisex vaatteet on ok, mut pojalle pinkki röyhelö on liikaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, en todellakaan kokenut hyökkäyksenä :) oon samaa mieltä kanssasi tosta harmaa tasa-arvosta.. Sananakin jo tylsä! Nämä postuksessa esiintyvät vaatteet mun silmissä on sellasia unisex, mut itekki pidän siitä että tytöt on tyttöjä ja pojat poikiii ! :) mut yleensä mennään sillä linjalla, että poikien mallisto tsekataan ensin ja ehkä tästä lähtien joskus sitä tyttöjen valikoimaankin.

   Meillä poika on poika kenet pyrin pitämään pojan näköisenä ;)

   Poista
 15. Onpas kivoja vaatteita, sopii niin pojalle kuin tytölle! Oon sun kanssa kyllä ihan samoilla linjoilla! Haluan kasvattaa poikani ihan poikana. Ostan hänelle sinisiä ja virheitä paitoja (keltaista, oranssia ja viininpunaista löytyy myös), leegoja, leluautoja ym. mutta jos hän joskus itse haluaakin kaupasta nuken tai sitten sen pinkin paidan, niin miksen sitä silloin hänellä ostaisi!? :)

  VastaaPoista