maanantai 2. maaliskuuta 2015

Halataanko,paukutellaanko vai mennäänkö potalle?


Näin sateisena maanantaipäivänä kävi mielessä, että kirjottelisin teille hieman kevyempää settiä. Aihe sopii synkkään sateiseen päivään hyvinkin, sillä näiden parissa on vietetty sadepäivä jos toinenkin. Nyt siis puhutaan kirjoista ja esitellään lempparit Niilon kirjahyllystä. Luvassa on paukuttelua, potalla käyntiä sekä halauksia.Muistan miten lapsena hieman petyin jos lahjakääröstä paljastui kirja, sillä olen hidas lukemaan ja keskittyminen herpaantuu helposti. Jaksoin kyllä hetken kuunnella satuja, mutta mieluiten viihdyin vauhdikkaampien leikkien parissa. Niilo on siis ainakin toistaiseksi päinvastainen tapaus, kun äitinsä lapsena. Hän jaksaa keskittyä ja useita kertoja päivässä hakee omasta huoneestaan kirjoja ja eleillään pyytää meitä niitä lukemaan. Parasta on se kun istut sohvalla ja poika tulee kirja kourassa viereen istumaan ja satuhetki on valmis alkamaan.


Me siis luetaan paljon Niilon kanssa kirjoja, päivittäin useampi. Lemppareiksemme on ehdottomasti nousseet Leslie Patricellin kirjoittamat kirjat paukku, halataan sekä potalla. Minusta on hauskaa miten kirjoissa opetetaan, että suukko voi kutittaa tai olla märkä. Minne on mentävä kun pissahätä iskee? Ja miksi paukku kuplii kylvyssä? Täytyykö pyytää anteeksi jos peppu tööttäilee muskarissa? Miksi äidin paukku sanoo "sshhh" mutta isi päästää valtavan pamauksen? Miksi partaisen sedän pusu pistelee? Ja minne ihmeeseen koiranpentu tekee tarpeensa, jos ei pottaan? Miksi täti jaksaa halailla koko päivä ja mikä ihme oiken on lentosuukko? Kuulostaa hauskalta, vai mitä?
Vaikka kyseiset kirjat ovat suunnattu lapsille näitä on hauska myös aikuisen lukea. Kun tartumme kyseisiin kirjoihin meitä molempia hymyilyttää. Musta on hauska toimia paukku imitaattorina ja näyttää miten lähetetään lentosuukkoja. Välillä käydään jopa kysymässä märkiä suukkoja Okko koiraltamme ja se vasta hauskaa onkin. On mielestäni tärkeää, että käytöstapoja sekä erilaisia päivittäisiä askareita opetetaan lapselle sadunomaisesti. Kuten ettei paukuttelu yleisellä paikalla kaada maailmaa, mutta on anteeksi pyynnön paikka.

Tällä hetkellä en itse lue kirjoja,enkä koskaan ole lukija tyyppiä ollutkaan. Kuulun siis siihen sakkiin jotka toteavat viimeksi lukeneensa kirjoja koulussa, koska oli pakko. En tiedä mistä innostukseni blogimaailmaan syttyi sillä blogin kirjoitus ja blogitekstien lukeminen on arkipäivää. Lukihäiriö tietysti hidastaa hommaa, mutta en ole antanut sen estää. En siis todellakaan ahmi kirjoja veljeni tapaan vaan naureskelen miten kukaan voi lukea satoja sivuja yhdessä illassa?  Lastenkirjat siis sopivat myös tälle äidille, ei liian vakavaa settiä eikä liikaa sivuja. Kuviakin on jokaisella sivulla, kelpaa mulle.


Oliko nämä hauskat kirjat teille tuttuja? Luetteko paljon lastenne kanssa kirjoja?

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niin on! Saa aika monesta kirjakaupasta ja netistä.. Kiva lahjatoivekkin teidän yks veelle <3 meidän murut on jo isoja :/

   Poista
 2. Voih, miten ihania kirjoja!! Mun täytyy käydä ettimässä, josko löytäisin meille kans :) Täällä siis myös innokas 1vee kirjanlukija. Ja nuo aiheet on, sanotaanko näin, varmasti mieluisia :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo noi aiheet on just hyviä että ollaan lapsen kanssa sit ns.samalla tasolla :D meillä on ollut hauskoja hetkiä kyseisten kirjojen parissa, toivottavasti löydät kirjat :)

   Poista
 3. Mist noit saa ostettua? :) mä haluan Amalle kans, nii kuullostaa kivoilta ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://cdon.fi/kirjat/patricelli%2c_leslie/ tuolta löysin ainakin äkkiä kun katsoin kaikki kolme ja maksavat kympin kappale :) suosittelen!

   Poista
 4. Voi miten ihania kirjoja!!! Meilläkin luetaan paljon! A-murun suosikki on Vessavintiöt -kirja joka kertoo mistäpä muustakaan kuin vessa-asioista! ;) Tämä toimiikin meillä pottakirjana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nää on hauskoja :) meillä luetaan potalla paukkua tai tietty pottaa tai mainoksia :D

   Poista
 5. Eikä,ihania kirjoja! :'D <3 Ja suloinen Niilo :)

  VastaaPoista