sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Voiko yksivuotias virpoa?Tuohon otsikon kysymykseen sain viime viikolla vastata useampaan otteeseen, kun kerroin että lähdemme yksi vuotiaan kanssa virpomaan. Ja arvatkaapa mitä ? Hyvin meni, vaikka virpomisoksasta luopuminen olikin työn takana, mutta palkaksi saadut hedelmät, rusinat ja pienet herkkumaistiaiset saivat pojan suun hymyyn, eikä oksasta luopuminen enää harmittanut, ainakaan niin kovasti.


 
Eilen kerroinkin instagramissa, että sotkemme eli taiteilemme sormiväreillä. Ja kun ei tuota virvon varvon lorua vielä irtoa, niin laitoimme pienen pääsiäisrunon kortin sisäpuolelle. Kantta koristi sormiväreillä taiteltu Niilon kädenjälki, josta muovautui suloinen pääsiäistipu äidin ja isin avustuksella. 

Kävimme virpomassa vain lähisukulaistemme luona emmekä siis eksyneet tuntemattomien oville. En yhtään ihmettele, että tuo oven takana kolkutteleva gebardi virpomisoksa kädessään sulatti kaikkien sydämet. Saas nähdä mikä tilanne on ensi vuonna, ehkäpä Niilo haluaa käydä kolkuttelemassa naapurin ovea?  

Kun tuo pieni gebardi herää päiväuniltaan täytyy piirtää uusi nenu ja viikset, sillä yksi tärkeä paikka on vielä virpomatta. Suunnittelin, että ehdimme ennen päiväunia kiertämään kaikki ovet, mutta arvatkaa vaan suostuivatko sukulaiset vain siihen että piipahdamme ovella? No eivät tietystikään vaan riisuimme kengät ja jäimme rupattelemaan. 

Iloista pääsiäistä kaikille. Kävittekö te lastenne kanssa virpomassa? 

20 kommenttia:

 1. Voii miten sulonen toinen ollu! Mä unohdin ihan kokonaaan tän! Ja harmittaa niin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi eiii, no ens vuonna sitten :) niilo kiittää kehuista :)

   Poista
 2. Itse en mennyt tänä vuonna virpomaan, koska on liikaa kokeita. :( Mutta siskoni meni virpomaan. :)
  Käythän kommentoimassa/katsomassa blogiani?
  http://mybeatywonderland.blogspot.com
  - Kommentti kommentista, lukija lukijasta (jos blogi kiinnostaa) -

  VastaaPoista
 3. Hassua miten muualla vietetään pääsiäistä jo nyt :-D Meijän kalenterissa pääsiäinen on viikon päästä ja lankalauantaisin virvotaan :-DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kai muuallakaan vielä pääsiäistä vietetä, palmusunnuntaina virvotaan (ainakin täällä etelä-suomessa) mutta eikös itse pääsiäinen ole samaan aikaan kaikilla, ihan niin kuin kalenteriin on merkattu? :)

   Poista
  2. Meilläpäin virvotaan palmusunnuntaina, joka myös aloittaa pääsiäisviikon :)

   Poista
 4. Täällä koht 11kk poitsu kävi virpomassa sukulaisia! :D ja ihannii pääsiäiskuvia ! :)

  VastaaPoista
 5. Meillä pienempi (3v) oli ensimmäistä kertaa virpomassa eikä millään voinut ymmärtää miksi kaikkia herkkuja ei saanut heti kiskaista naamariin vaan niitä piti vähän säästellä illaksikin. Hyvin meni, ei monessa paikassa käyty ja vain tuttujen ihmisten luona. Isompi (10v) sitten kävi jo yksin virpomassa kavereiden kanssa ihan tuntemattomienkin luona.

  Aivan ihana tuo teidän virpomisasu ja tosi hyvä idea tuo kortti!

  -Susanna Colour outside the Lines

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips! Kiitos kommenteista:) joo mä päätin etten sijota rahaa asuun vaan keksitään joku pojan vaatteista ja tuo sitten oli paras vaihtoehto. Meillä niilo sai myös muutaman suklaamunan, mutta en tiedä kenen suuhun ne eksyy, omaan ei toivottavasti ainkaan kun en saisi nyt herkutella... :)

   Poista
 6. Nättejä oksia, ja onpa kiva ajatus, että olette tehneet kortitkin!
  Tosin ihmettelen, miten gepardi (ei geBardi) liittyy pääsiäiseen? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä nykyään vaan mielikuvitus on rajana kun puhutaan virpomisasuista, tottakai ekana tulee mieleen noidat, puput ja tiput.. Mutta mielummin laitoin normaalistikkin käytössä olevan arki jumpsuitin kun olisin laittanut rahaa vaikkapa siihen pääsiäispupu asuun.

   Tänä vuonna näin virpomassa paavo pesusienen, prinsessan sekä kissan sijaan koiraksi pukeutuneen, joten miksi ei sitten gebardi? :)

   Kiitos, oksat väsättiin isovanhempien kanssa :)

   Poista
  2. Ja se on näköjään edelleen mulle gebardi, väliäkös tuollaisella?

   Poista
 7. Ihania pääsiäisjuttuja teillä on tehty! Meilläkin virvotaan vasta ensi viikolla! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! Toivottavasti teillä sujui virpominen mukavasti :)

   Poista