lauantai 2. toukokuuta 2015

TÄYDELLINEN VAPPULOUNAS MEREN RANNALLA


Vappupäivänä suuntasimme perinteiseen tapaan juhlistamaan mummini eli Niilon isomummin syntymäpäiviä sekä vappua hyvän ruoan pariin suuren pöydän ympärille. Tällä kertaa paikaksi valiutui kesäisiltä reissuiltamme tutuksi tullut uskomattoman kaunis Bossa nova, Tammisaaressa.  

Oman perheen lisäksi pöydän ympäriltä löytyi vanhempani sekä syntymäpäiväsankari isomummin lisäksi myös Niilon toinen isomummi, isin puolelta. Itsestäni on hellyyttävää katsella, miten ihastuneita molemmat isomummit ovat lapsenlapsenlapseensa (olipas hankala sana, en tiedä menikö kirjoitus nyt ihan nappiin?) 

Ruoka oli taivaallista, tarjoilijat ihastuttavan ystävällisiä ja tuo paikka, en edes osaa sanoa muuta kuin täydellinen. Seisovapöytä alkupaloineen niin herkullisen suussa sulavaa, että näiden kuvien katseleminen tuottaa tuskaa, haluan lisää! Valikoima tiivistettynä voisi jokseenkin mennä näin: simpukoista saaristolaisleipään. Pää ruoaksi otimme kaikki siikaa hummerikastikkeella. Jälkiruokana herkuttelimme aivan taivaallista paahtovanukasta,nam.

Vaikka päädyinkin alkuperäisen  0% alkoholia suunnitelmasta huolimatta juomaan lasin kuohuviiniä, tilkan valkoviiniä sekä cosmopolitanin voin todeta, että tällainen vappu ilman humalaa ja rallatusta sopi elämäntilanteeseeni hyvin. Kohtuus kaikessa kun lähdetään lapsen kanssa eli lapsen ehdoilla vappua viettämään. Ja niinhän me teimme!

Itse paikasta tai otsikossakin mainitusta merestä ei tullut napattua kuvaa, jostain kumman syystä. Olen siis edelleenkin sitä mieltä, ettei aktiivisen taaperon lempipaikka ole välttämättä ole ravintola. Tuo paikallaan istuminen alkaa kyllästyttämään hyvinkin nopeasti. No joka tapauksessa taaperomme käyttäytyi hyvin, mitä nyt ottimet lenteli ja muutama leveä irvistys naapuripöytään, mutta se kuuluu lapsiperheen ruokailuun. On ihana käydä ravintoloissa, jossa henkilökunta ja muut asiakkaat suhtautuvat lapsiin positiivisesti. Tämä kyseinen ravintola henkilökuntineen otti meidät vastaan avosylin, sellaisina kun nyt satuimme olemaan.

   
Huomasin reissulla, etten enää ole niin suojelevainen tai sellainen herkkä siinä suhteessa jos tuntematon tulee silittelemään pientä punaista tukkaa. Tälläkin kertaa hurmurimme valloitti olemuksellaan monet pöydän ohitsemme kulkeneet. Sai tuo pieni poika kielikylvynkin samalla, nimittäin vappulounaan aikana kuulimme suomen lisäksi ainakin ruotsia, englantia sekä italiaa. Jokaiseen lausahdukseen poika hymyili leveästi, vaikka en äitinäkään paljoa ymmärtänyt. Pienestä tulee poika iloiseksi. Olen kovasti yrittänyt opettaa kiitos sanaa Niilolle, mutta tällä kertaa vielä äiti kiitti ravintolaa Niilonkin puolesta. Kyllä se kiitos sieltä pian tulee, näin toivon ainakin.Toivottavasti teidänkin vappunne oli onnistunut, minä en olisi voinut vapulta tänä vuonna paljon enempää edes toivoa. Vappulounaan lisäksi pojan kanssa kului jo hänen toisena vappunaan monta pulloa saippuakuplia, useampi rulla serpentiiniä ja foliopalloista on tullut pojalle niin rakkaita, että niitä ei jätetä hetkeksikään.

Seuraavalla kerralla näette mitä isovanhemmat ostivat foliopallon sijaan, poika on ollut tästä niin tohkeissaan.

p.s taidan tietää missä järjestetään häämme, sitten kun niiden aika on.  

14 kommenttia:

 1. näyttää tosi nätiltä paikalta! Voikun oisit napannut pari kuvaa meren rannasta nii ois pystynyt paremmin hahmottamaan kokonaisuuden. Ja äkkiä postausta kehiin siitä mitä niilo saikaan isovanhemmiltaan!! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katso googlesta bossa nova tammisaari :) juuu heti kun ehdin ;)

   Poista
 2. apua mitä kuvia, tuli niiiiin kamala nälkä :D terveisin raskaushimot :D

  VastaaPoista
 3. Kauniilta näyttää tuo paikka, ja voih, noita ruokia katsellessa tulee nälkä! Ihanalta näyttää!! :)

  VastaaPoista
 4. Tosi vähän Niilolla on päällä, tulee kipeeks viä näillä keleillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinaat varmaan tota kuvaa kun kävelee ulkona ? Käveltiin ovelta vain parin metrin päähän autolle, muuten oltiin sisällä :)

   Meillä ei melkeen koskaan oo ulkovaatteita autossa, koska pelkkä paita päälläkin selkä on nihkeä. Poika on tosi kova hikoamaan, tukka märkänä jos takkipäällä matkustetaan autossa pidempää matkaa.

   Kiitos kuitenkin huomautuksesta, mutta ulkoilessa käytämme ulkovaatteita, sisätiloissa kevyttä vaatetta.. Älä huoli :)

   Poista
 5. Sun blogia on kiva lukea koska sulla on jalat maassa! Pysy tuollaisena jatkossakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos :) jalat maassa ja järki päässä, vai miten se nyt meneekään. Huippu kommentti, thänks :)

   Poista
 6. Tammisaari on ihana paikka! Ja nam, nuo vappuherkut näyttää niiiin hyviltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, odotan kesää niin täytyy käydä ihastelemassa <3

   Poista