perjantai 2. lokakuuta 2015

"VITHU"

Sehän on päivän selvä asia, että tuon ikäinen taapero matkii kaikkea. Siis aivan kaikkea

Hän syö haarukalla sekä veitsellä, koska äiti ja isikin tekevät niin. Hän harjaa hiuksensa aamuisin, koska äitikin tekee niin. Hän taputtaa Antti Holma shown lopulla yhtä railakkaasti kuin yleisö. Hän laittaa kätensä siiviksi ja räpyttelee menemään pitkin hiekkateitä, aivan kuten ohi liitänyt harakka. Hän pärisyttää menemään yhtä tomerasti kuin ohi ajava traktori.

Hän huitoo käsillään kohti karkkikulhoa ja maiskuttaa, koska äitikin tekee niin. Hän sanoo "tsiih", kun saa käsiinsä avaamattoman limutölkin, koska tölkkihän sanoo niin. Hän osoittaa käytettyä vaippaa ja huutelee "hyh hyh", koska isikin sanoo niin. Hän taputtaa itselleen syötyään lautasen tyhjäksi, koska meidän perheessä tehdään niin.

Hän juoksee perään vessaan, istuu vessan matolle ja vääntää naamansa juuri samaan asentoon, kuin asioilla istuva. Ja lopuksi vielä suhisee samalla tavalla kuin vasta vedetty vessanpönttö. Hän vastaa kaukosäätimeen "haloo", mutta tämähän oli täysin olettavissa nykypäivän lapselta. Välillä menee sekaisin.  Hän säätää tv:n volumea kovemmalle, juuri siitä nappulasta mistä aikuisetkin. Hän tykkää katsoa musavideoissa pyllyä heiluttavia poppareita ja tietysti matkii. Onhan hän lapsi oppivassa iässä. Pieni takiainen sekä papukaija. Ottaa aikuisista mallia, luonnollisesti.Yhtenä kauniina päivänä hän on taas piristämässä pisulla istuvaa äitiä. Istuu somasti pyöreällä matolla ja sanoo "shhh", koska.. no jätän kertomatta. Hän pelästyy kovaa ääntä, sillä äidin puhelin tippuu lattialle. Ensiksi hän pudistaa päätänsä ja tokaisee "ohhoh" ja sen jälkeen muistaa tietysti kaikkien iloksi mitä äiti sanoi. Sieltähän se papukaija päräytti  menemään..."vithu"... !!!!!!!  

Ja minä se vaan repeän hillittömään nauruun. Mummit ja papat antakaa anteeksi. Sammakko pulpahti (taas) suustani ja meidän taaperon sanavarastosta löytyy ensimmäinen kirosana. Skarppaan enkä käytä vithu sanaa kotona, jotta kyseinen kauhistus katoaa taaperon takaraivosta. Jos kielenkäyttöni ei tästä kohennu, taidan alkaa sakottamaan itseäni eurolla per kirosana. Tervetuloa köyhyys! (Ihan kun en sitä tosin jo olisi) ja jos jotain huomattavasti iloisempaa kerrottavaa, niin sanavarastoon kuuluu nykyään myös Kiitos! Ihanaa. 

Ja meidän lempi keskusteluhan menee jokseenkin näin : Mitä possu sanoo? Mitä heppa sanoo? Mitä lehmä sanoo? Pitäisikö jatkaa vielä kysymyksellä "mitä äiti sanoo"? P.s tiedän yhden lapsen kenen ensimmäinen sana oli paska. Hehe. Mä olisin kovin ylpeä jos vauvakirjassani lukisi "Tiia 10 kuukautta sanoi äidillensä, että paska". Ainakin pitäisin sitä humoristisena lapsuudenmuistona.

Hauskaa viikonloppua! 

10 kommenttia:

 1. Tää oli kyllä hauska postaus vaikka aihe ei ehkä niinkään! Piristi mun perjantaita!:D Meillä matkitaan kaikkea mitä aikuiset tekee, mutta ei vielä puhetta, sitä odotellessa. :D

  VastaaPoista
 2. Täällä toinen papukaija hokee sanaa "ittu" joka meinaa kylläkin sanaa istu mutta kuulostaa jollekin ihan muulle kun sen karjaisee täysiä bussissa. ;)

  VastaaPoista
 3. Hugoki osaa ja huuskohan kerran saatana (vaikka sitä mä en käytä) :D Ei kuitekaa onneks sano niitä :D yhesssä vaiheessa toisti jos mä sanoin (tiiän ei sais kiroo), mut sit korjasin aina "vitsi! voihan vitsi!" ja Hugo vaa luuli kuulleensa ekalla kerralla vääri :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, söpö Hugo <3 mä en enää täs tilantees lähtenyt korjaamaan asiaa, toinen on niin pieni viel.. Mutta jestas, että ymmärtää nää pienet puhetta hyvin! :)

   Poista
 4. Voiei. :D Meillä ei onneks kirosanoja tuu, mutta mun kielenkäytön huomioon ottaen luulisi tulevan kaikki kirosanat mitä vaan maa päällään kantaa. :D Toi euro/kirosana oli hyvä, täytyyköhän itekkin alkaa ottaa semmonen tapa. Mistähän se euron vaan repäset, niitä kun päivässä saattaa kertyä useampia. -tietysti kiroilematta.. helpommin sanottu kun tehty.
  Mukava postaus! ;) ja aivan ihana toi uus banneri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva kun bongasit sen täältä blogista ;) jooo en vielö oo ottanut euron sääntöä, mutta kiroilu on vähentynyt!

   Poista