tiistai 10. marraskuuta 2015

BLOGIKOTINA KAKSPLUS !

Olen viime aikoina törmännyt hyvin negatiivisiin blogiteksteihin/ keskusteluihin koskien Kaksplussalla bloggaamista. Jokaisella on oikeus omaan mielipiteiseen sekä tunteisiin, joten haluan kertoa myös omistani. Haluan muistuttaa, että on turha vetää päätöstä minkälaista on blogata Kaksplussalla jonkun blogitekstistä, varsinkaan jos lukijalla itsellään ei kokemusta Kaksplussalla bloggauksesta. Eli tämä teksti perustuu vain omiin kokemuksiini. En siis edusta ketään muuta tällä kertomuksella. 

Haluan sanoa heti alkuun, että en saa tästä minkäännäköistä rahaa enkä ylistystä Otavamedialta. Kukaan ei ole pyytänyt minua kirjoittamaan, vaan tartuin aiheeseen omasta halustani kertoa bloggauksestani. Sananvapaus se vasta parasta bloggauksessa onkin! Joten aloitetaan...

Mä kirjaimellisesti repesin liitoksistani, kun kuulin pääsystä mukaan. Niin repesi moni muukin bloggaaja, vaikka monet ovat jo paikastaan luopuneet omasta tahdostaan. Kilautin parille kaverille ja he yhtyivät sekoiluuni. Soitin äidille ja hän kysyi, että oikeasti? Kyllä ihan oikeasti, minun blogini. Okei, en tiennyt että niin moni pääsee mukaan ja ehkä jossain vaiheessa en hehkuttanut samalla tavalla, kuin alussa. No annoin ajan kulua ja lueskelin muiden jäähyväis postauksia Kaksplussaa koskien. Ja olen täällä edelleen, tyytyväisenä. Ja paljon rikkaampana, kuin ennen. Ja nyt en puhu rahasta vaan kokemuksista.

Aluksi pysyttelin takavasemmalla ja otin sellaisen kuuntelijan roolin (mikä on luonteelleni harvinaista) ja toivon, että alku takkuilujen jälkeen linkitykset Kaksplussan kehyksissä alkavat toimia ja jokainen saa vuorollaan näkyvyyttä. Kyllä, alussa oli teknisiä ongelmia, mutta mikään ei hidastanut harrastustani, koska blogipohjanani toimi edelleen tuttu ja turvallinen blogger. 

On kurjaa lukea negatiivisia settejä Kaksplussasta ja sitten lukea lukijoiden kommentteja "hyvä, kun kerroit totuuden", "en itse koskaan lähtisi tuohon leikkiin mukaan" "sairasta touhua" yms. Kaikkea ei kannata uskoa, eikä kaikesta kannata vetää päätöksiä, että jokainen Kaksplussalainen kokee asiat samalla tavalla. En minä täällä olisi pelkän nimen takia, vaan siksi että olen saanut paljon inspiraatiota, kannustusta sekä lisää lukijoita Kaksplussan kautta yhteisön kautta. En minä täällä olisi, jos en kokisi oloani hyväksi. Miksi roikkuisin jossain josta en hyödy mitään? 


Minä ymmärrän sen, että suuressa joukossa tulee kiistaa siitä ketä pääsee facebookkiin, ketkä lehtikuvauksiin ja kenen postauksia näkyy eniten nostoissa. Olkoot! Minä ymmärrän, että Kaksplus ei voi nostaa meitä kaikkia (onhan yhteisössä niin monta jäsentä). Ja minähän olin lehdessä täysin eri syistä, kun bloggauksesta. 

Minulla on aina ollut tavoitteena tavoittaa mahdollisimman moni lukija teksteilläni. Luulen, että jokaisella bloggaajalla on halu saada klikkauksia sekä kommentteja, vai olenko väärässä? Onhan niitäkin ketkä kirjoittavat vain omaksi ilokseen, minä en kuulu heihin! Jos näin olisi kirjottaisin  päiväkirjaa, jota säilyttäisin visusti tyynyni alla. Kun minä päätin perustaa blogin haaveilin heti mahdollisesti pääsystä jonnekin blogiporukkaan  mukaan. Hainkin muutamaan, mutta en päässyt sillä blogi oli liian tuore. 

Mä olen siis viihtynyt Kaksplussalla jo vuoden. Kukaan ei rajoita mistä kirjoitan ja minkälaisia kuvia jaan. Olen edelleen se sama Baby Showerin kirjoittaja, kun ennen ensimmäistä blogikotiani. Ihan totta, ei kukaan pakota minua otsikoimaan dramaattisesti eikä käske kirjoittamaan huomionhakuisia settejä, jotta menestyisin ja säilyttäisin paikkani yhteisössä. Kirjoitan omasta tahdostani ja rohkeudestani hieman karumpaakin kamaa, kun pelkkiä kuulumisia. Olen ennenkin paljastanut, että pelkkien kuulumisien kirjoittelu ei ole minulle niin  mieluisaa.


Kirjaudun jokaisena kertana normaalisti bloggeriin, enkä ole kirjoittajana muuttunut millään tavalla draamanhakuisemmaksi. Olen aina kirjoittanut hieman syvällisempää settiä ja pitänyt monipuolista kommentointia omana saavutuksena, en kenenkään muun. Yhdessä vaiheessa jarruttelin, koska pelkäsin ettei minulla ole enää sanottavaa. Pohdittuani päätin jatkaa blogin kirjoitusta ja hyvä niin. Ja jatkopäätös tuli täysin omasta tahdostani. Tajusin, että bloggaus rohkaisee minua olemaan omanlainen äiti.  


Joidenkin mielestä on omituista, että en saa postauksista rahaa ja he miettivät miksi hyväksyn sen? Okei, tottakai olisi kiva saada palkkaa, mutta kasvava lukijakunta sekä kommenttien huomattava lisääntyminen on toistaiseksi riittänyt. Enkä tietystikään osaa sanoa, miten tulevaisuudessa suhtaudun siihen? Ja tottakai olen minäkin paasannut, vaikka mitä blogikodistani, mutta tuleehan sitä purnattua hyvistä ystävistäkin huonoina päivinä.

Bloggarina olen huomannut, että suurin virhe on kadehtia muita taikka kilpailla näkyvyydestä. Ihailla saa sekä kerätä inspiraatiota muualtakin kuin itsensä sisältä. Aitoudesta en lähtisi tinkimään enkä tönimään muita bloggaajia. Arvostan itseäni bloggaajana, enkä hyväksyisi sitä että päätöksiä tehtäisiin puolestani. Edelleen hoidan mm. yhteistyöt täysin yksinäisesti. Ja mikä tärkeintä aiheitani ei millään tavalla rajata.

Olen hyvin kiitollinen, että juuri minun blogini on eksynyt Kaksplussalle. Se on ensimmäinen blogikotini, joka todella herätti minussa tunteen, että bloggaus on antoisin harrastus mitä olen koskaan harrastanut. Minulla on taustalla muita bloggaavia äitejä sekä muutaman klikkauksen takana itse toimituspäällikkö. Olen viihtynyt täällä, mutta pidän kaikki ovet avoimena. Minä en tee tätä rahasta. Palkkani on tällä hetkellä näkyvyys.

Ei ole salaisuus, että toivoisin joskus pääseväni vielä eteenpäin blogini kanssa, mutta harrastus pohjalla bloggaus Kaksplussan blogiyhteisössä ei ole hassumpi tilanne. Rakastan bloggausta ja sitä, että saan toteuttaa itsenäni kirjoituksen muodossa. Bloggaus on antanut elämääni todella paljon uusia tuulia. En osaisi elää ilman sitä, mutta oikean elämän edelle se ei mene. Minä bloggaan äitiydestä, koska voin. Ja minä bloggaan kaksplussalla, koska se on hyvä blogikoti minulle. Kaksplusblogit ovat kokeneet uudistuksen, joko kävit tutustumassa raikaan vihreään sivustoon? Luetko sinä Kaksplusblogeja? 


17 kommenttia:

 1. Kaksplus on mulle itselle vieraampi, mutta ihan noin ylipäätään on kanssa hieman harmittanut se negatiivisten kommenttien ja postausten määrä, jota saa lukea, koskien nimenomaan blogiportaaleissa tai -yhteisössä bloggaamista. Itselläni ei yhden vuoden portaalikokemuksen jälkeen ole huonoja kokemuksia. Oon pitkälti sitä mieltä, että portaalibloggaaminen ei sovi kaikille, mutta toisille taas tosi hyvin. ..ja sama koskee blogiyhteisöjä.

  Ärsyttää, kun aina ollaan niin mustavalkoisia. Blogit ja bloggaajat on erilaisia, ja tavoitteet blogien kanssa myös kirjavia. Yksittäisten kokemusten perusteella on mälsä tuomita portaalit ja yhteisöt kokonaan. Ne tarjoavat bloggaajille "rajoitusten" lisäksi myös uusia mahdollisuuksia. Ja ei itseäni kyllä portaalissa KOSKAAN millään tavalla ohjailtu. Ei annettu postausaiheita valmiiksi, eikä myöskään kritisoitu mun omia postausaiheita. Omaa bloggaamistani portaalissa olo ei siis muuttanut millään tavalla. Ainoastaan blogin osoitteen. Ja tietenkin sain suuremman motivaation koko hommaan, kun MUN piskuinen blogini oli löydetty netistä ja pyydetty mukaan, nähty siinä potentiaalia.

  Kylläpä ajatus nyt vähän hyppi, mutta pointti tässä mulla nyt oli se, että ei ole yhtä oikeaa mielipidettä, ja oon sun kanssa samoilla linjoilla tosi monesta tässä mainitsemastasi asiasta! :) Muutenkin turhauttaa se ainainen vastakkainasettelu, mitä on juuri portaalissa/yhteisössä ja itsenäisesti bloggaamisessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommenttisi ei ollut mitenkään hyppiväinen vaan musta sait hyvin sanottua asioita. Mä oon niin samaa
   mieltä, ettei tämäkään asia ole niin mustavalkoista.

   Ja oikeesti todella pyörittelin päätäni, kun luin negatiivisia kaksplus postauksia ja niihin kommentoituja juttuja. En mä niistä postauksista ollut yllättynyt vaan enemmän just lukijoiden kommenteista. Sellaisten lukijoiden kommentteista (ketkä itse bloggaavat) ja kenellä itellään ei oo mitään hajua kaksplusbloggaamisesta. Kun mennään ja uskotaan ja luodaan kuva, että en hakisi sinne ikinä enkä ymmärrä koko touhua. Ja tuli heti fiilis, että mä haluan ehdottomasti kertoa oman kokemuksen, joka on hyvä!

   Näinhän se on, että me bloggaajat koetaan eritavalla asioita ja näköjään meitä on kohdeltu sitten todella eritavalla. Tai sitten suhtaudutaan vaan asioihin eri tavalla. No sehän on rikkautta vain! :)

   Kiitos pitkästä kommentista, se oli ilo lukea!

   Poista
 2. Pidän kovasti blogisi teksteistä. Tätä blogia on mukava lukea! :)

  VastaaPoista
 3. Se, että kukaan ei rajoita riippuu ihan siitä miten sen kokee. Kyllä jokaisella meillä Kaksplussan bloggarilla oli ne eettiset ohjeet ym säännöt tiedossa, mutta tässä tullaan siihen, että ne kyllä näytettiin ja niitä sovittiin noudatettavan kun yhteisöön liittyi. Eli rajoittaa kyllä, mutta yhteisestä sopimuksesta.

  Kadehtia saa, mutta se kannattaa kääntää voimavaraksi - miettiä vaikka mitä voi oppia muilta. Mulle jäi hampaankoloon Kaksplussalla toimimaton tekniikka. Iso mediatalo ja varmasti olis ollu resurssit korjata se kehyksien toimimattomuus niissä muutamissa blogeissa missä sitä oli mut ei. Kertoo sekin siis aika paljon arvostuksesta. Omien nostojen määrään olin ihan tyytyväinen, mutta samat naamathan siellä pyöri eikä ollu kenellekään yllätys kun kuukauden tai kahden päästä ne samat naamat nousi portaaliin :D Mut tää on tätä, kannattaa nostaa sitä mikä kiinnostaa ja palkata portaaliin sitä mikä ihmisiä kiinnostaa, sehän sitä bisnessilmää on.

  Kiva että joku vielä viihtyy Kaksplussalla, vaikka se ei munkaan paikka ollut. :) Kaikkea hyvää Tiia, etköhän säkin pian portaaliin pääse! :)
  / Suvi
  http://morethanmomsblog.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helou <3 me ehdittiinkin jo jutella ja poistin kimpantuneen kommentin, koska todella kuvittelin vikan lauseen ilkeilyksi.

   Kiva, että näkisit mussa mahdolisuuden edetä, jopa portaaliin. Mä en osaisi edes kuvitella itseäni kuukausi palkkalaiseksi, koska no tää on niin vaan harrastusta. Mutta olishan se upeeta, en voi muutakaan väittää!

   Harmi, että kohdallasi homma ei toiminut. Ehdin tänään tsekata vähän teidän uusia sivustoja, vaikuttaa hyvälle :) kirjoitusintoa siis!

   Poista
 4. Mä oon kans viihtynyt Kaksplussalla :) Koen että olen enemmän hyötynyt kuin menettänyt, enkä itsekään koe että Kaksplus olisi mitenkään rajoittanut minua bloggaajana. Hyvin postattu Tiia!

  VastaaPoista
 5. Mulla on vähän ristiriitaiset fiilikset Kaksplussasta. En todellakaan allekirjoita kaikkia kärkkäämpiä kommentteja yhteisöstä, mutta ei siellä ihan kaikki toiminutkaan. Mutta onhan se alkuvaiheessa ihan ymmärrettävää. Itselle vain siinä elämäntilanteessa kaikki sellainen oli liikaa, en halunnut yhtään ylimääräistä stressiä. Mulle oli ihan sama, kuka pääsee lehteen, itse en siihen oikeastaan edes haluaisi. Tai ainakaan en olisi mihinkään kuvauksiin lähtenyt täältä 700 km:n päästä. Nostojakaan en jaksanut laskea, ja mua nostettiin kyllä useampi kerta. Se kyllä vähän tökki, että pääasiassa nostetiin draamaa. En kokenut oloani mukavaksi yhteisössä, jonka etusivu täyttyi Seiska-tason jutuista. Se ei vain ole mun juttuni. En kutenkaan mitenkään kokenut, että mua olis painostettu kirjoittamaan sellaista, ei mun kirjoitteluun vaikutettu mitenkään. Voihan tilanne draamanhakuisuuden suhteen olla muuttunut, en enää Kaksplussaa juuri sen vuoksi FB:ssä seuraa. Pääasiassa kuitenkin väsähdin siihen yhteisön kinaan siitä, kuka saa näkyvyyttä ja kuka ei. En jaksanut seurata sitä keskustelua. Mielenkiinnolla seurasin, ettei näkyvyyttäkään sieltä oikeastaan juurikaan tullut. Jos lakkasin linkittämästä kehyksissä, tuli Kaksplussan osoitteen kautta muutama hassu kävijä. Kaksi viikkoa lähdön jälkeen kävijäni olivat suuremmat kuin koskaan ennen, enkä mitään draamanhakuista paljastuspostausta kirjoittanut, jolla olisin lukijoita houkutellut. Lopulta en kokenut saavani Kasplussasta stressilleni vastinetta. Paljon oli hyvääkin, mutta vaakakupissa toinen puoli painoi enemmän.
  Kahden kokemuksen jälkeen mulla on sellainen fiilis, että itsenäinen bloggaaminen sopii mulle paremmin. En sano, että kaikki yhteisöt tai portaalit on pahasta, enkä edes, että nuo kaksi yhteisöä ovat, joihin olen kuulunut. Minä en vain loppujen lopuksi taida olla valmis kaikkeen siihen panostukseen ja säätöön, vaikka saisin siitä millaista näkyvyyttä vastineeksi. Valitettavasti usemmankymmenen naisen porukassa sitä säätöä aina tulee, enkä halua edes seurata sitä vierestä. Mielummin pidän bloggaukseni ihan rentona, vaikka blogi sitten olisikin maailman pienin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta se on hienoa, että oot rohkeesti lähtenyt koleilemaan yhteisössä bloggaust, kahdessa jo jopa! Hyvä, että viihdyt yksinäisenä bloggaajana ja stressi on vähentynyt.

   En osaa sanoa osaisinko blogata yksinäni enää, mutta en tietystikkään voi tietää mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

   Itse en ole kokenut stressiä yhteisössä olon aikana ollenkaan. Bloggaan edelleen silloin, kun itseäni huvittaa. Paljon on muuttunut fiilikset ja kuviot alkumetreistä Kaksplussalla. Kiitos superisti pitkästä kommentista!

   Poista
 6. Ja aivan mahtavaa, että tulit tammikuiseen kakspluspäivään niin pitkän matkan takaa! :)

  VastaaPoista
 7. Samoilla fiiliksillä! Teen blogiani edelleen itselleni ja lukijoilleni. On kiva silti kuulua johonkin! :)

  VastaaPoista