torstai 19. marraskuuta 2015

KYMMENEN kysymystä

On yksi blogi, jota muistan seuranneeni jo useamman vuoden. Tuo blogi on Mutsis on. Blogin kirjoittaja Emilia haastoi minut blogissaan kymmeneen kysymykseen. 


1. Koska koet, että sinusta tuli äiti? Synnytyksessä, viikon päästä, vai ehkä jo testin tehdessä? 

Sinä hetkenä, kun vihdoin ymmärsin, että kohdussani kasvava vahinko ei ole mikään häpeänpilkku. Se päivä jolloin haparoivin äänin kerroin jatkavani raskautta oli ensimmäinen päiväni äitinä. Tuolloin elettiin elokuuta ja vuosi oli 2013. 


2. Mitä mieltä olet varpajaisperinteestä?

Kyllä mies ansaitsee päästä juhlimaan isyyttään. Ollaan me raskaana olevat naiset varmaan aikamoisia tapauksia? Itsessäni oli ainakin kestettävää. Nainen sen kovimman työn tekee, mutta ei mieskään helpolla pääse, ei todellakaan. Kuvitelkaa nyt miten kamalaa on katsoa, kun maailman rakkain ihminen puskee kamalissa kivuissaan lasta tähän maailmaan. Siitä vaan isitkin juhlimaan iloista asiaa! 


3. Miten äitiys vaikutti ystävyyssuhteisiisi?

Vauvavuosi oli rankka. Monesti itkin, että taidan menettää parhaanystäväni. Tosi ystävyys kyllä kestää, jopa tällaisen yhden kiukkuisen vaativan ystävän, joka valvoi lähes kokonaisen vuoden. En ottanut apua aina vastaan, mutta suutuin jos sitä ei tarjottu. Äitiys on tuonut mukanaan myös paljon uusia ystäviä. Äitiyden myötä ymmärsin, että ystävät eivät ole itsestään selvyys. Moni kaverisuhde on muuttunut ystävyydeksi. Mutta myös kaverit ovat muuttuneet tutuiksi, sellaisiksi kenelle moikataan törmätessään, mutta muuten ei pidetä yhteyttä. Jos tunnistat itsesi, saa laitaa viestiä! 

4. Miksi pidät blogia? 

Blogi on todellinen voimavarani! Haluan levittää äitiyden ilosanomaa? 


5. Mikä on parhaiten mieleen jäänyt saamasi kommentti?

Kaikki ne, jossa minua kiitetään jakamastani tekstistä. Silloin tajuan, että tekstistäni on ollut lukijalle vertaistukea. Se tuntuu uskomattoman hienolle. Vähän kun tarjoisi tuntemattomalle olkapään. 

6. Jos saisit juuri nyt käteen 3000 euroa, mitä tekisit sillä rahalla? 

Kävisin rintojenpienennys leikkauksessa. En pinnallisista vaan terveydellisistä syistä. Se on yksi suurimmista tulevaisuuden haaveistani, jonka aion toteuttaa. Mutta luultavasti odotan, että olen tehnyt lopullisen päätöksen lapsiluvustani. Lähtisin siis tuolla summalla jonnekin lämpöiseen palmujen alle pohtimaan, no vaikkapa sitten sitä lapsilukua.

7. Mitä piirrettä itsessäsi tahtoisit kehittää?

Olen kärsimätön. Jos joku osaisi opettaa kärsivällisyyttä, kuuntelisin mielelläni.  

8. Viaplay vai Netflix? Miksi?

En ole koskaan käyttänyt kumpaakaan, en ehdi!? Eikä kärsivällisyys riitä elokuvien/sarjojen katseluun. Voin käydä elokuvissa, jos elokuvan aihe oikeasti kiinnostaa (ja saan popcorneja). Sarjoja katselen (telkkarin tarjonta riittää), mutta samalla touhuan muuta, kuten kotitöitä. Olen siis myös levoton.

9. Mitä kadut eniten elämässäsi? 

Sitä, että olen antanut muiden mielipiteiden vaikuttaa liikaa omaan elämääni, jopa aikuisiässä. Se on suuri virhe! Aikuinen nainen tekee omat päätöksensä itse.

10. Mikä on ollut elämäsi parasta aikaa? Entä kurjinta? 

Elän nyt elämäni parasta aikaa, koska saan olla äiti terveelle hymypojalle. 


En ole koskaan joutunut elämään surullista elämän jaksoa.Vain sellaisia "voi kun tämä loppuisi jo"- kausia. Yksi niistä on pitkä työharjoittelu jakso, jossa en viihtynyt ollenkaan. En ollut yhtenäkään päivänä oma itseni. Miellytin muita eikä minulla ollut omia mielipiteitä. Tuo kaksi kuukautta tuntui ainakin vuodelta. Minä kysyisin Kädenjälkiä Sydämessä blogin Nealta , 47 palasta blogin Anna-Kaisalta , Yksi pieni elämä blogin Meriltä sekä Amalian harvinainen sairaus blogin Johannalta seuraavat kymmenen kysymystä :

1. Mitä näet katsoessasi peiliin?

2. Mikä on elämäsi päätavoite?

3. Onko lapsilukusi täynnä?

4. Koska olet blogiäiti varmasti myös seuraat muutamia muitakin blogeja ? Mitkä ovat kolme lempi blogiasi ja miksi?

5. Mitä toivot joulupukilta?

6.  Minkälaista elämää veikkaisit eläväsi, jos sinulla ei olisi lapsia?

7. Mitkä asiat äitiydessä ärsyttävät?

8. Mikä on ollut pelottavin hetki äitiydessä?

9. Mitä ajattelet äideistä, ketkä himoitsevat lasten merkkivaatteita? Oletko itse valmis maksaman lapsesi legginseistä 40 euroa?


10. Miten reagoit, jos blogisi lukija tulee nykäisemään hihasta?

12 kommenttia:

 1. Kiitos hyvistä kysymyksistä, täytyy vastailla!! :) <3

  VastaaPoista
 2. Ajatuksia herättäviä kysymyksiä! Vastailen näihin vähän myöhemmin ja kiitos haasteesta ♡

  VastaaPoista
 3. Niin kaunis kuva sinusta<3 ja kohta 7: jos kärsivällisyyttä voi opetella niin let me know ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 tein poikkeuksen ja lisäsin vaan kännykällä napatun, kuvan kun mulla takkuilee tällä hetkellä vähän näiden kuvien kanssa. Haluaisin isompia ja parempi laatusia, mutta en oo mikään nörtti tän koneen kanssa!

   Joo ;)

   Poista
 4. Kaunis kuva sinusta ja blogin ulkoasu on myös uudistunut sitten viime kerran - upea sekin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo viime yönä kahteen saakka taistelin fontien yms kanssa. Vähän vielä kesken, tai kuvat sais olla isompia. Kiitos <3

   Poista
 5. Vastaukset
  1. oli kiva tehdä tällainen kevyempi setti välillä :) kiva kuulla!

   Poista