maanantai 30. marraskuuta 2015

LAHJAVINKKI pienille ihmisille

Viikonloppuna juhlimme tuttavaperheen lapsen ristiäisiä. Heti vauvan synnyttyä tiesin mitä aiomme hänelle kastelahjaksi antaa. Emme ole kumminrooleissa, joten perinteiset kastelusikat ja kuvakehykset unohdimme heti. Rakastan lahjojen ostelua silloin, kun tietää mitä ostaa tai on edes pienikin ideantynkä. Pussilakanoissa, muumiastioissa eikä kuvakehyksissäkään ole mitään vikaa, mutta niitä tuli saatua omankin lapsen ristiäisissä kymmeniä.


Voi, kun lahjan hankkiminen olisi aina näin helppoa. Olen nimittäin pitkään ihastellut kirjaa nimeltään Pipsan keittokirja pienille ihmisille. Keittokirjan kansikuva on jo itsessään niin kaunis, että se pysäytti minut hetkeksi paikoilleen kirjakaupan hyllyjen väliin. En huomannut ystävällistä myyjääkään, joka tervehti ja kysyi tarvitsenko apua? Kotona en tyytynyt vain kansikuvan tuijotteluun vaan silmäilin kirjan varovasti lävitse ennen paketoimista. Ihastuin entistä enemmän.


Kokonaisuudessaan kirja on hyvin kaunis. Sen kuvat ovat houkuttelevia, raikkaita ja herättivät ainakin minussa useita ihailun huokaisuja. Keittokirjan sivuilta löydät huikeat 57 herkullista kotiruoka-ohjetta. Makumatkan aloittaa vauvan soseet. josta pikkuhiljaa edetään näppäriin sormiruokiin ja viimeisessä osiossa herkutellaankin jo haarukalla. 

Oma lapseni ei ole koskaan ollut nirso, joten ruokailu on ollut meille helppoa. Uskoisin, että tästä kirjasta voisi olla suurikin apu myös nirsoilevan vauvan äidille. Sen herkut ovat yksinkertaisia valmistaa ja mikä tärkeintä ne ovat terveellisiä. Vauvavuotena olin hyvin väsynyt, enkä millään jaksanut etsiä ruokaohjeita. Tyydyin perinteisiin vaihtoehtoihin ja satunnaisesti tartuin valmiisiin purnukoihin, koska ideat mukamas loppuivat kesken.  Voi, että jos olisin tutustunut tähän jo vauvavuotena, siitä olisi ollut suuri apu keittiössämme. Halusinkin ehdottomasti vinkata tästä ihanuudesta teillekin, sillä onhan joulupukin pienet tonttuapurit (ainakin meilläpäin) jo liikenteessä. Vaikka lahja onkin suunnattu pienelle ihmiselle se on lahja, josta äidit ja isitkin saavat luvan kanssa nauttia. Toivottavasti tästä lahjasta riittää iloa vauvalle ja hänen perheelleen lapsen ensimmäisinä vuosina. Tämän kirjan ostaessa kasvoilleni muodostui leveä hymy. Aavistin, että en varmastikaan ole ainoa äiti kuka tuntee sydämentykytyksiä kirjaa kohtaan. Herkullisia hetkiä on kiva antaa lahjaksi.

Ristiäistunnelmissa  palasin katselaamaan blogistani poikamme kastelahjoja. Löydät ne ihanat kastelahjat - otsikon takaa. 

10 kommenttia: