tiistai 26. tammikuuta 2016

HERKULLINEN SEKÄ HARVINAINEN VAPAA-AIKA... NAUTI(N)!

Otsikkokin sen jo vihjaa, että minähän nautin jos harvinaista vapaa-aikaa itselleni löydän. Tällaisia hetkiä on esimerkiksi lauantai aamuisin, kun Niilo on harrastuksensa parissa kokonaisen tunnin verran. Minne ja mitä suuntaan sitten tekemään, kun kädet ovat hetkeksi vapautettu velvollisuuksistaan? Vedänkö peiton korviin vai suuntaanko ihmistenilmoille? Kierränkö kauppoja vai laitanko suun makiaksi? Se riippuu ihan päivästä ja fiiliksestä, mutta viime kerralla ainakin kuvien perusteella tuli istahdettua nauttimaan hidas aamupala lemppari kahviossani.


Yleensä sitä tulee jäätyä kotivaatteissa sohvannurkkaan lukemaan lehtiä tai kirjottelemaan blogitekstejä. Kiroamaan sitä, kun ei muka koskaan ehdi mitään. Miten niin ei ehdi? Tunnissa ehtii, vaikka mitä kun asennoituu. Teen siis muutakin vapaa-aikana, kun raivaan kotia esille lelukuorrutuksen peitosta.  Yksi tällainen hetki lataa akkuja uskomattoman paljon. Tästä huomaa miten äitiys on muuttanut ajatusmaailmaani. Tuskin kolme vuotta takaperin olisin tehnyt mitä vain rauhallisesta hetkestä katkarapuleivän kanssa? Nuo hetket on nimittäin lapsiperheissä harvinaisia, kun saa hetken miettiä vain omaa napaansa ja sitä millä sen täyttäisi. Luksusta, kun tahmaiset pienet sormet ei haro kohti lautastani. Eikä limainen kerran maisteltu katkarapu tipahda lapseni suusta takaisin lautaselleni. Nam.

Nämä herkut on muuten Lohjan parhaan kahvilan Cafe Laurin antimia, suosittelen. Muistan, kun odotusaikana piipahdin tuossa samaisessa kahviossa useamman kerran viikossa ja mietin, kuinka ihanaa on sitten lapsen kanssa tulla herkuttelemaan. Minulla ei selvästikään ollut mitään käryä minkälaista on syödä aamupalaa kahviossa lapsen kanssa. Edelleen menen tuonne oikein mielelläni yksin tai aikuisten seurassa. Nautin helposta ja hitaasta aamupalasta, joka on harvinaista arjen hulinoissa.Muistakaa nauttia harvinaisista vapaa-ajoista ja ennen kaikkea muistakaa ottaa sitä vapaa-aikaa!


13 kommenttia:

 1. Oi olipas ihanasti käytetty vapaa-aika! Mäkin käytän usein omat hetkeni johonkin muka hyödylliseen vaikka joskus pitäisi oikeasti vaan lähteä sinne kahville ihan yksin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotihommat tuskin on koskaan siinä pisteessä,että kaikki olis tehty, mutta ei se oo vaarallista ja siks löydän itteni esim just kahvilasta ;)

   Poista
 2. On kyllä ehdottomasti Lohjan parhaimpia kahviloita. Eikä hintakaan päätä todellakaan huimaa jos vertaa vaikka ABC, varsinkin ku huomioi hinta-LAATU suhteen. Nam!!

  VastaaPoista
 3. Mie oon alkanut ottaa itselleni enemmän aikaa aina tuommoisissa pikkuväleissä, nyt kun on. Muuten tosi kiireinen arki. Jumppaan, herkuttelen tai ihan vain olen sen puoli tuntia ja johan taas jaksaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana sie!mulla toi jumppa nyt jää päivittäiseen koira lenkkeilyyn ja muihin ulkoilujuttuihin kuten pulkkamäkeen yms... aika on niin tiukilla mutta jos vaikka sais kotijumpan aikaseks kun välineitä löytyis :) luulen että hölkkälenkit taas houkuttelee kun asfaltit alkaa näkyä! Ikävä salillekkik, mutta neljättä kuukautta jo salijäsenyys tauolla... pitäis taas alottaa!

   Poista
  2. Mie oon kanssa ihan tosi laiskasti käynyt salilla nyt. Oon kotijumppaillut ihan semmoisia kehonpainoharjoittelua pitkään, mutta nyt ostin semmoiset jumppanauhat Lidlist kun oli edullisesti :D Katsoo nyt mitä niillä keksii! Koira onkin varmaan kätevä, kun tulee varmasti lähdettyä ulos!

   Poista
 4. Ihana aamu sulla ollut :) Ja tuo kahvila on myös mun ihan ehdoton lemppari <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, voidaan mennä tonne sit yhdessä kun oot lohjalla ;)

   Poista
 5. Ihana vapaahetki sulla ollut, pitäisikin aina jaksaa poistua kotoa ja erityisesti keskittyä nautiskelemaan. Tosi hyvännäköiset tuotteet myös tuolla kahvilassa, kuola vain valuu itsellä. -maitoviiksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekkään en voi kattoa nyt näitä kuvia, kun kauhee nälkä ;) ihana vapaahetki oli ja aion jatkossakin käydä nauttimassa noita herkkuja lauantai aamuisin

   Poista