perjantai 15. tammikuuta 2016

Lapsen kuiva talvi-iho ja sen hoitaminen

Olen toiselta ammatiltani Kosmetologi ja työskentelen apteekkikosmetiikan parissa paikallisessa apteekissa. Oikeanlaisten ihonhoitotuotteiden löytäminen asiakkaille on ehdottomasti työni antoisin puoli. En ole aikaisemmin kirjoittanut ammatistani enkä intohimostani hoitaa niin omaa kuin lapseni ihoa oikein. Nyt pakkasten tullessa lapseni iho kuivui kauttaaltaan ja oli aika hankkia laadukkaat tuotteet osaksi päivittäistä ihonhoitorutiinia. Kuivasta ihosta sekä atopiasta kärsiviä lapsia ja aikuisia löytyy sieltä ruudun takaa varmasti yksi jos toinenkin, joten vinkkaan täysin omasta mielenkiinnostani meidän perheen valintoja voiteiden ja pesutuotteiden suhteen. (Yritän pitää tekstin lyhyenä, joten laitathan kysymystä/kommenttia jos, joku asia mietityttää?)

Lapsellani ei ole diagnisoitu atopiaa eli hänellä on "vain" kuiva ja hyvin ärsytysherkkä iho, kuten meillä punapäillä tuppaa olemaan. Nyt en voi todeta vanhaa sanalaskua "suutarin lapsilla ei ole kenkiä", koska hoitamaton kuiva iho vaikuttaa lapsen hyvinvointiin sekä huonontaa elämänlaatua. Leikit eivät huvita eikä uni tule, jos iho kutiaa aamusta iltaan. Taaperomme selvästi kuivimmat alueet ovat jalat, käsivarret sekä selkä. Onneksi olen tutustunut ammattini kautta La Roche- Posay sarjaan ja löytänyt lapsemme arkea ja ihoa helpottavat tuotteet. On ilo vinkata myös teille lukijoilleni meidän arka helpottavista tuotteista. 

Pakkanen, kuiva sisäilma ja lämmitykset aiheuttavat kuivaa ihoa näin talviaikana niin lapsille, kuin aikuisillekkin. Kuiva iho kannattaa perushoitaa oikein. Mitä sitten tarkoittaa perushoitaminen? Iho kosteutetaan ja pestään säännöllisesti. Niilon kosteusvoiteena toimii La Roche- Posay Lipikar Baume AP + . Tuote rauhoittaa ihoa nopeasti sekä pitkäaikaisesti ja vähentää kutinaa. Voide on suunnattu kuivalle, ärtyneelle sekä atopiaan taipuvaisen ihon hoitoon. Se auttaa korjaamaan ihon lipiditasapainon häiriöitä. Voide on kevyttä ja levittyy helposti. Purnukkaa koristaa allergia ja astmaliiton tarra. Tuote  on hajusteeton sekä barabeeniton.  


Kosteusvoide on itsessään jo tehokas, joten moni voi saada avun pelkällä rasvauksella, mutta kuivaa ihoa pestessä saippua kannattaa jättää kaupanhyllylle. Valitse mielummin suihkuvoide. Niilon pesuvoiteena toimii La Roche- Posay:n  Lipikar Syndet- pesuvoide. Se puhdistaa lapsen ihon heikentämättä ihon omaa suojaa. Se ei kuivata saippuan tavoin vaan rauhoittaa kutisevaa, kiristävää sekä ärtynyttä ihoa hellävaraisesti. Tuote on barabeeniton sekä hajusteeton. Meillä tämä toimii oivallisesti kylpyvoiteena. Kuiva iho nimenomana tarvitsee rasvaa voiteista ja vettä, joten pitkien kylpyjen ottaminen sallitaan. Molemmat tuotteet ovat ns. "vauvasta vaariin"- tuotteita, joten niitä voi käyttää koko perhe!

Kylvyn jälkeen kosteusvoiteen kanssa ei kannata odotella vaan se kannattaa levittää heti hellävaraisen pyyhekuivauksen jälkeen, koska ihon ollessa aavistuksen kostea voiteen mahdollinen kirvely vähenee ja kosteusvoide kosteuttaa ihoa tehokkaammin. Iho tuntuu kylvyn sekä voiteen imeytymisen jälkeen huomattavasti pehmeämmältä. Lapsi menee hyvin mielin nukkumaan, koska iho ei kutia. 
Kun säännöllisesti kosteutat lapsen ihoa oikenlaisilla tuotteilla oireet vähenevät ja näin lapsen elämänlaatu kohenee. Kutiseva, kirvelevä ja kiristävä iho vaivaa lasta, vaikka hän ei raapisikaan jatkuvasti ihoaan. Lapsi saa helposti kuivan ihon ruville tällöin myös bakteerit pääsevät "helposti" tulehduttamaan ihoa. Kuivasta/ atopisesta ihosta muodostuu helposti oravanpyörä : Kutina saa raapimaan, raapiminen lisää tulehduksen vaaraa ja tulehtunut iho puolestaan hilseilee sekä lisää entisestään kutinaa. Siksi kuivan ihon ensimmäiset merkit kannattaa ottaa tosissaan. 

Suosittelen tutustumaan sarjaan lisää apteekissasi tai nettisivujen kautta KLIK. La Roche-Posaylta löytyy monta alasarjaa, joten jokaiselle ihotyypille varmasti löytyy omansa.


Onnistuneita ihonhoito hetkiä lastenne kanssa. Vastaan mielelläni kysymyksiin ja toteutan jatkossakin lasten ihonhoitoon liittyviä postauksia jos kiinnostusta riittää?Huomenna onkin vuorossa pientä taukoa arkeen sillä Silja Linen blogitapahtuma kutsuu. Pääsen tutustumaan uudistettuihin muumihytteihin. En malta odottaa! Olkaa siis mukana snäpissä sekä instagramissa (@tiitukatriina) ja myöhemmin sitten blogini puolella, tottakai! 


3 kommenttia:

  1. Mä haluaisin kysyä mitä tuotteita sä itse käytät ihonhoitoon :) ? Tai mitä tuotesarjaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva! Täytyy postata :) niin saat laajemman vastauksen

      Poista