lauantai 2. tammikuuta 2016

Näytä esimerkkiä, näy pimeässä!


Ei siitä montaa vuotta ole, kun kuljin pakkasella nahkatakki auki, pää paljaana ja pelkkä ajatus heijastimien käytöstä nolotti. Nyt äitinä sitä on tajunnut, miten tärkeää on varustautua asianmukaisesti. Tänään vihdoin Lohjallekin saapui lumi, joten lähdettiin auraamaan kuorma-autolla pihaa. 

Heijastimien tärkeys alkoi valjeta itselleni saatuani ajokortin takataskuuni.  Autolla ajaessa sitä tajuaa, miten mahdottomalta heijastimet kotiin jättänyttä jalankulkijaa on nähdä. Halusin ehdottomasti muistuttaa tästä yksinkertaisesta (kuitenkin joillekin unohtuneesta) asiasta, sillä viime viikolla kävi läheltä piti tilanne. Meinasin nimittäin ajaa lähikaupan lähettyvillä äidin sekä lastenvaunujen päälle. Ei yhtäkään heijastinta missään. Ei rattaissa, äidillä eikä edes lapsella. Miksi? Minusta tämä on silkkaa tyhmyyttä leikkiä ihmishengellä pimeässä. Ajatus, että autoilija kyllä näkee valoillaan ja onhan seuranamme myös katuvalot on valitettavasti hyvin yleistä.


Itsekin sorrun välillä kiireessä siihen, että "äh kuhan on lämpimät vaatteet se riittäkööt", mutta näin se ei vain ole. Meidän pian 2 vee ei roikkuvia heijastimia suostu pitämään, vaikka ne olisi kuinka muumihahmoilla koristeltuja. Heijastinliivi on todettu siis parhaimmaksi vaihtoehdoksi. Tottakai myös äitinä puen sellaisen ylleni, koska tehtävänäni on näyttää hyvää esimerkkiä. Ei niiden käyttö takaa onnettomuuksilta välttymistä, mutta vähentää niiden riskiä huomattavasti.

Ajatella, että ne lastenrattaat vielä menee automaattisesti ensimmäisenä suojatien yli. Yksi edulliseksi ja helpoksi todettu keino tehostaa lastenrattaiden näkyvyyttä pimeässä on heijastinteippi. Teippiä on helppo kiinnittää rattaiden runkoon. Suosittelen!

Kai teilläkin käytetään heijastimia?

8 kommenttia:

 1. Ada on ihan hulluna heijastimiin, haalii niitä kuin harakka. Haluaa aina kaikille 'iivvi't kun lähdetään pihalle :D

  VastaaPoista
 2. Todella hyvä postaus ja erittäin tärkeästä aiheesta! :) Meiltäkin löytyy heijastinliivit kaikille. :)

  VastaaPoista
 3. Tärkeä aihe!
  p.s. sulle on haaste mun blogissa!

  VastaaPoista
 4. Oletko arponut sisätossuja vielä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen! Toivottavasti pian uutta arvontaa, toki ei enää samoista sisätossuista ! Ilmotan voittajille henkoht. koen postauksen missä ilmoitetaan voittajat turhaksi :)

   Poista
 5. Hienoa, että lastenvaatteita "harrastavana" ymmärtää myös huomioida muutkin kuin ulkonäölliset seikat. Serkkuni pukee lastaan pakkasillekkin välikausi haalariin, koska se on nätimpi. Kamalaa. Okei tunkee sinne alle vaikka mitä mut silti........

  VastaaPoista