maanantai 8. helmikuuta 2016

ISKÄN TYTTÖNEN

Heti alkuun mun on pakko mainita, että mun iskä on ihan huipputyyppi. Mä olen aina ollut iskän tyttö ja tulen olemaan. Mä olen oppinut iskältä vaikka mitä, mutta tärkein oppimani asia häneltä on hyvä vanhemmuus. Sen mitä tarkoittaa läsnäolo ja heittäytyminen. Raskausaikana jo aavistelin, että tulen varmaankin olemaan oman lapsen kanssa yhtä leikkisä ja rento. Tai oikestaan mä päätin, että mä haluan olla lapselleni samanlainen. Pikkutyttönä mulla oli kokoajan sellainen olo, kun oltaisiin iskän kanssa seikkailuromaanissa. Meillä oli kokoajan jotain jännää meneillään. Punapäisyyden lisäksi mä olen perinyt iskältäni myös huonojen vitsien kertomisen. Tällä hetkellä Niilo huutelee isiä aamusta iltaan, mutta on onneksi myös aikamoinen "mammanpoika" ja seikkailuihin kelpaa yhtälailla äitikin.


-1994
Iskä on aina ymmärtänyt mua tai ainakin yrittänyt ymmärtää ja tukenut päätöksissäni. Ala-asteella vihasin käsitöitä ja iskä ymmärsi heti miksi kirjailin ovelana isänpäivälahjaan iskä sanan sijaan isin. Tuon jälkeen hän vihjasi, että mitä jos vaihtaisin puutöihin? Seuraavana vuonna hän sai lahjaksi sitten nikkaroimani linnunpöntön. Iskä ripusti senkin puuhun, vaikka se oli ihan (helvetin) ruma. Nyt vanhempana mulla on ollut elämässä paljon isompiakin murheita, mutta tukipylvääni on se sama henkilö joka loi lapsuudestani seikkailun. Eihän hän edes pettynyt, kun kerroin lopettavani lukion. Pikemminkin vain huokaisi helpotuksesta, sillä koulujakaan en olisi läpäissyt ilman hänen haluaan auttaa. 

Niilon syntymän jälkeen iskästä tulikin sitten äijä. Kieltämättä meni hetki totutella uuteen nimeen, mutta äijä istuu, kun nenä päähän enkä osaisi kuvitellakaan häntä papaksi tai ukiksi.  Vaikka äijä onkin sanana "kova" on tuo meidän äijä aikamoinen pehmo. Hän huolehtii meistä välillä liikaakin ja on lääpällään Niilon lisäksi mäyräkoiriin. Saan paljon apua arkeen häneltä ja olkapäätä aina tarvittaessa, joten haluttiin ehdottomasti yllättää äijä spesiaalilla synttärikakulla :


Muita iskän tyttöjä?

(Mäyräkoirakakku tilattu www.pinklemon.fi. Eikö olekkin super hieno?)

19 kommenttia:

 1. Ihana tarina, ihana iskä ja ihan tositosi hieno kakku! <3

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Lemppari kuva musta ja iskästä. Otettu meidän mökiltä.. oltiin kaikki kesät siel, koska iskä on opettaja, jotenpitkät lomat!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Rakastan tota kuvaa ! Niilon synttärikakku tulee samalta leipurilta, en malta odottaa miten hieno siitä tuleekaan <3

   Poista
 4. Ripa <3 paras opettaja ikinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äijä lukee mun blogia, mutta kommenteista en tiedä. Toivotaan, että näkee kommenttisi.

   Poista
  2. Et voi kertoa isälles näitä terveisiä mitä ylläoleva kirjoittaa? :'D

   Poista
  3. jos pyydetään kertomaan terveiset tottakai miellelläni kerron!? Eli olisi kiva jos anonyymi olisi jättänyt vaikka nimensä perään.

   Poista
 5. Huh miten ikävä tulikin omaa isää... <3

  VastaaPoista
 6. Ihana tarina ja voi mikä kakku!!!! :)

  VastaaPoista
 7. Isäsi oli ylä-aste aikoina niiin suuri pelastus opinnoilleni! Olen ollut aina täysin surkea matematiikassa. Ylä-asteella myös Kemiassa ja Fysiikassa.
  Kävin Anttilan Klinikassa monesti viikossa, sillä vain Isäsi oppi meni perille. Se tyyli opettaa ja koko persoona, valtavan ihana ihminen!
  Lämmöllä olen monesti muistellut ja jatko-opinnoissa ja työelämässä monille kehunut miten hieno pienryhmän ope mulla on ollut!
  Kerro ihmeessä terveisiä Anttilan koulun klinikan suurkuluttaja likalta vm. 06-07 (jos oikein laskin) (-08 muistaakseni Ripa lähtikin toisaalle töihin tms.)
  Iso sydämellinen Kiiiitos!!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iskä kyllä keksi aina keinon miten sai mutkin oppimaan vaikeimmatkin lukuaineet. Olen niin kiitollinen, että jaksoi vielä kotona pelastaa mut läksyjen kanssa.

   Välitän tämän ihanan kommentin myös hänelle. Kiitos! <3

   Poista
 8. Ripalle suuret kiitokset ylä-aste ajoista. Huippu tyyppi! Loistava opettaja! Varmasti myös hieno pappa, eikun äijä korjaan :)

  VastaaPoista