torstai 31. maaliskuuta 2016

IHAN(A) KAMALA RASKAUS...

Huh, en tiedä mistä aloittaisin. Viime kerralla esikoistamme odottaessa harkitsin vielä näillä viikoilla vakavasti raskaudenkeskeyttämistä, olin juuri nimittäin saanut tietää salamatkustajasta mahassani. Nyt tuosta salamatkustajasta on kasvanut elämämme keskipiste. Aivan ihastuttava taapero. Taapero joka kantaa ylpeänä uutta titteliään ”isoveli”.  Kyllä, meille tulee vauva!

Lähtökohdat uudelle vauvalle olivat aivan toiset. Hän on suunniteltu, tai oikeastaan hänelle annettiin lupa tulla. Ei sen kummoisemmin kalenterin kyttäystä, ei vauvanteko oppaiden lainailuja eikä stressiä. Vain yhdet kuukautiset kierukan poiston jälkeen ja saimme hymyn korviin nostattavan testituloksen : raskaana. Ei paniikkia, eikä tuijotuskilpailua vessanpeilin kanssa. Ei ahdistusta eikä yhtään häpeää. Vain täydellisiä onnentuntemuksia päästä varpaisiin.Vaikka maailmassa ei ole kauniimpaa, kuin alku uuden elämän kuluneet viikot ovat olleet rehellisesti sanottuna elämäni rankimmat. Olen nimittäin kärsinyt voimakkaasta pahoinvoinnista. Alkuraskaus on kahlinnut minut käytännössä vuodelepoon. Oksennusta, oksennusta ja vielä lisää oksennusta. Edes odotusajan vitamiini ei pysy sisälläni. Äitiyspoliklinikka on tullut jo tutuksi, joka tuntuu hurjalta, koska viikkoja on kasassa alle kymmenen.  Olen siis säännöllisesti käynyt kätilön hoivassa akupunktiossa, josta onkin ollut suuri apu arjesta selviämiseen. (Raskauspahoinvoinnista, akupunktiosta ja positiivisesta testituloksesta kirjoittelen heti lisää, kun saan omat jalat kantamaan aamusta iltaan).

Sairastin tammikuussa kohtutulehduksen, joten halusimme terveydellisistä syistä käydä kurkkaamassa uutta tulokasta varhaisultrassa yksityisellä terveysasemalla.  Kun gynekologi kertoi onnitellen kaiken olevan hyvin, päätin jättää salailut sikseen. Kuten jo mainitsin viime kerralla alkuraskaus oli pelkkää salailua, joten nyt iloitaan ääneen ja surraan sitten yhdessä, jos syy suruun ilmenee.  

Tiitukatriina blogi muuttuu nyt kertaheitolla odotusblogiksi. Mitäs siihen sanotte? Se, että onko bloginmuutokset vaaleansinistä vai vaaleanpunaista höttöä selviää sitten kesällä. Toivotan teidät nyt tervetulleeksi kasvattelemaan masua kanssani ja pitäkäähän peukkuja, riskiviikkoja nimittäin vielä riittää.


Niin ihanaa, vaikka taas oksettaa. Kuten jokaisena minuuttina.. aamusta iltaan.. MEILLE TULEE VAUVA!!

48 kommenttia:

 1. Ihanaa, ihanaa I H A N A A! Hirmu paljon onnea ja tsemppiä pahoinvointiin! <3

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Onnea ❤ toivottavasti kaikki menee hyvin, pian teillä onkin sitten menoa ja meininkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa.. sitä melskettä ja menoa odotellessa .. kiitos ♡

   Poista
 4. Onnea hirmuisesti :)!! Ihana uutinen!

  Mulla tuli muuten itsellä samantien okso kun otin raskausajanvitamiinia, ja muistan lukeneeni että monella muulla kävi samalla tavalla. Tsemppiä pahoinvoinnin kanssa, se jos mikä on raskauden huonoja puolia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Just kirjottelin suihke muodossa olevasta raskausvitamiinista :)

   Poista
 5. Isosti onnea! Tsemppiä pahoinvoinnin kanssa. ❤

  VastaaPoista
 6. Ääää, niin ihanaa.♥ Tuhannesti onnea odotukseen.♥

  VastaaPoista
 7. Onnea kovasti!! :)
  Toiset ne tulee kerrasta. Hyvä ettei tarvinnut kytätä tai katsella kalenteria. Valitettavasti kaikilla se ei niin mee, vaan JOUTUU kyttään niitä ahdistukseen ja epätoivoon asti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Se on hyvin valitettavaa ja siksi toivon kaikille raskautta toivoville suuresti onnistumisia :)

   Poista
 8. Suuret onnittelut❤️! Olen etsinyt tässä pienessä vauvakuumeessa odotusblogeja luettavaksi, mutta se etsintä taisi juuri päättyä! Ihanaa!! Tsemppiä pahoinvoinnin kanssa!

  VastaaPoista
 9. Oi kovasti onnea sinne plussasta<3 Uuh, ja toivotaan,että oksentaminen loppuu pian,Tsemppiä!!

  VastaaPoista
 10. mä koen pientä katkeruutta. tai oikeestaan aika isoakin.

  me annettiin vauvalle lupa tulla 2013. kolme vuotta myöhemmin, meillä ei edellenkään ole elävää lasta - taivaasta tosin löytyy viisi maailman rakkainta enkeliä. tuntuu välillä niin turhauttavalta kun yrittää 3v tuloksetta, ja toiset raskautuu heti.

  tämän ei ollut tarkoitus olla ikäväsävytteinen, teidän onni ei todellakaan ole mun onnesta pois. paljon onnea teille<3 pieni ihme saa susta maailman parhaimman äidin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillähän on vielä riskiviikkoja useampi jäljellä, joten saa nähdä kuinka meidän käy. Toivon sydämeni pohjasta teille onnistumista. Olen hyvin pahoillani menetyksistänne. Kiitos kauniista sanoista ne koskettivat <3

   Poista
 11. Odotellaan sitten yhdessä. Tammikuussa oli km ja nyt ois jo rv5. En oo vielä neuvolaan ottanut yhteyttä. Itse aion salailla tätä ennenkuin varmistuu, että kaikki on ok. :)

  Onnea pikkukyytiläisen johdosta! :) <3

  VastaaPoista
 12. Onnea hurjasti!:) täytyy jäädä seuraamaan ihan uudella intensiteetillä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hei samoin! Huomasin juuri instasta! Kiva, että oot täällä :)

   Poista
 13. Onnea odotukseen, ihania uutisia <3 Meilläkin Hugosta tulee isoveli kesällä, pienelle pikkuveljelle <3

  VastaaPoista
 14. Uu, ihanaa! Paljon onnea raskaudesta ja toivottavasti se menee hyvin loppuun asti. :)

  VastaaPoista
 15. Heippa! En kysy tätä todellakaan pahalla, mutta musta ois vaan kiva kuulla miten te päädyitte tähän ratkasuun? Yllätyin vähän, kun olet niin monesti sanonut ettet ole vielä valmis uuteen vauva vuoteen, eikä kotiin jääminenkään ole vaihtoehto, vaan haluat töihin.

  Mutta todella paljon onnea <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista ja eiköhän kaikkiin kysymyksiin tule vastausta, kun ehdin bloggailmaan lisää asiasta. Lyhyesti sanottuna tammikuussa vauvakuume nousi korkeuksiin (aika kuultaa muistot) ja ajattelin, että jos tätä raskautta joutuukin odottelemaan niin hyvä olla ajoissa liikenteessä. Toisin kävi ja hyvä niin. Jotenkin asiat loksahtele paikoilleen, kun ei sitä päiväkotiarkeakaan päästy aloittamaan. Eli kun katselee elämäntilannetta niin tämä uusi raskaus näyttää istuvan just nyt todella hyvin kuvioihin!

   Poista
 16. Onneks olkoon ja paljon onnea odotukseen!! :))

  VastaaPoista
 17. Onnea! Vähänkö ihanaa teillekkin toinen sinne! 😍

  VastaaPoista
 18. Tuhannesti onnea <3

  Voin sanoa, että meillä ekan yllärin kanssa oli ihan samat fiilikset. Nyt se tuntuu ihan kamalalle miten joskus on voinut ajatellakaan jotain keskeytystä. Itsekin plussasin nyt tammikuussa, mutta kohtalo päätti toisin ja tarinalla ei ollut onnellinen loppu. Toivottavasti teillä sujuu kaikki ihanasti <3

  VastaaPoista