lauantai 9. huhtikuuta 2016

Raskausajan vitamiinivinkki- ei pillereiden nielemistä eikä etovaa oloa!

Raskauspahoinvointi toi mukanaan rajua oksentamista, joten heräsi heti huoli saanko minä odottavana äitinä kaikki tarvittavat vitamiinit juuri oikeassa suhteessa? Tällä hetkellä sisällä pysyy vain vesi, mustikkakeitto ja kuiva näkkileipä, joten raskausvitamiini täydentää niukkaa ruokavaliotani. Heti positiivisen raskaustestin jälkeen kiiruhdin ostamaan raskausvitamiineja tabletti versioina, sillä nykyään niitä suositellaan jo raskautta suunnittelevillekin. Odottavalle äidille suositellaan ensimmäisessä neuvolassa vitamiinivalmistetta josta saa lisääntyneeseen tarpeeseen mm. foolihappoa sekä muita tärkeitä vitamiineja. Vitamiini shoppailut menivät kuitenkin hukkaan - ei mitään toivoa, että tabletti pysyisi sisällä oli vuorokauden aika mikä tahansa. 


Olen käynyt äippäpolilla akupunktiossa ja kätilö suositteli huoleeni raskausvitamiinia SUIHKEENA! Dlux raskausvitamiini imeytyy suoraan limakalvoilta ja sen sisältämät b-vitamiinit ehkäisevät pahoinvointia. Niin kätevä käyttää, ei pillereiden nielemistä eikä etovaa oloa. Ainoa miinus on persikan ja mangon makea maku, mutta kyllä sitä mielummin maistelee kuin happamia vatsahappoja. Viisi suihkausta päivässä ja huolet vitamiinien suhteen tiessään. Suosittelen!
Pikaisella etsinnällä löysin netistä pienen tuote-esittelyn joten jos kiinnostuit kurkkaa lisää täältä!

Aiheuttiko teillä raskausvitamiini oksentamista/ etovaa oloa? 8 kommenttia:

 1. Toi on niin hyvää! <3

  Noistahan on pientenkin versiot olemassa:
  http://mamalife.fi/bebeaulait/2016/02/03/hyvanmakuiset-d-vitamiinit-aideille-ja-lapsille/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps! Juu niin on, tutkiskelin just niitä kun oon apteekissa töissä :)

   Poista
 2. Täällä on kaksi päivää ollut etovaa oloa. Samoin menee kuin esikoisesta rv6 alkoi. Jepajee! Mutta ruoka kyl menee ja auttaa etovaan oloon onneks. Vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla pian kuukausi takana oksentelua, toivotaan että rv 12-16 helpottaisi jo. Tai että on vaan tämän ekan kolmanneksen riesana, saa nähdä! Toivon, että sullakin helpottaa tai ei ala ollenkaan tää kauhee oksentelu. Kiva, kun lukijoissa suht samoilla viikoilla meneviä.. huippua!

   Poista
 3. Onko kiloja karissut paljon kuin et ole selvästikkään juuri mitään syönyt?

  VastaaPoista
 4. Vaikuttaapa kätevältä, jos pillerit ei pysy sisällä. :)

  VastaaPoista