sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Saako vauvan sukupuolta toivoa?

Meillä on kotona 2-vuotias pieni poika, jota rakastan aivan älyttömän paljon. Toisen lapsemme rakenneultra lähestyy vauhdilla ja mietin päivittäin hänen sukupuoltaan. Tyttö vai poika? Pikkusisko vai pikkuveli? Ihanaa, että en pelkää esim rakennepoikkeavuuksia vaan pystyn pitämään ajatukset positiivisissa asioissa kuten juuri hänen sukupuolessaan. 


Haaveilen tyttärestä hömppien asioiden takia kuten esim siksi, että minulla on monta ihanaa tyttölapsen nimeä mielessä, mutta ei yhtäkään pojan nimeä. Haluaisin myös kovasti ostaa mekkoja, sukkahousuja ja vaaleanpunaiset converset sekä kukkapantoja. Järjestää yliampuvat prinsessajuhlat ja letittää pientä punapäistä tyttöä. Niin ja olla pienen tytön äiti. Kokea äidin ja tyttären suhde.Ei sukupuolen tietäminen tietystikään ole se tärkein tieto rakenneultrassa vaan vauvan terveydentila. Näin äidin näkökulmasta ajatellen raskaus jollain tapaa konkretisoituu, kun saamme tietää onko hän tyttö vai poika? Vauvaan on jotenkin helpompi tutustua. Kohdussahan kasvaa meille ihan vieras pieni otus. Hän ei tule olemaan se sama vauva kuin esikoisemme vaan täysin uusi ihminen. Miten jännää! 

Nyt minulla on vahva tyttöfiilis. Raskaus on ollut niin erilainen kuin pojan raskaus. Tämä ei välttämättä kerro sukupuolesta yhtään mitään, mutta jotenkin tuntuu kuin odottaisimme tyttöä. Sukupuoli ei tule tietystikään millään tavoin vaikuttamaan siihen kuinka paljon tulen toista lastani rakastamaan tai arvostamaan.  Jos hän on poika, yllätyn ja itken ilosta, aivan varmasti. 

Tällä hetkellä levenen sivuille ja pidän oudoista jutuista kuten oluesta, alkoholittomasta sellaisesta. Kasvatan napakarvoja ja kärsin päivittäisestä migreenistä. Rakastan erilaisia salaatteja olen koukussa kahviin. Poikaa odottaessa en voinut syödä oikeastaan mitään vihreää ja kahvi maistui kamalalle.


Pähkinänkuoressa olen suunnattoman onnellinen ja malttamaton. Mahdatkohan sinä olla tyttö vai poika? Toivottavasti suostut näyttämään sen meille ja ennen kaikkea olet kasvanut ja kehittynyt. On sukupuolesi sitten kumpi vaan olet meille jo nyt äärettömän rakas. Oliko teillä vahvoja tuntemuksia vauvan sukupuolta kohtaan? Osuiko fiilikset oikeaan? 

35 kommenttia:

 1. Ihania ja rohkeita kuvia! Olet kaunis! <3

  VastaaPoista
 2. mulla oli ihan ensimmäisestä neuvolasta lähtien Leevi Oskari nimi valmiina pojalle, ja poika tuli. Tytölle ei ollut nimeä valmiina, vuosia sitten ennen plussaamista niin päätin pojalle nimen, jos satun saamaan lapsia. :) Isäni toivoi siihen väliin oman toisen nimensä, ja päätin toteuttaa toiveen, joten pojasta tuli lopulta Leevi Tapani Oskari. <3

  VastaaPoista
 3. Mielettömän kauniita kuvia ja ihana odottava äiti ! <3

  erityinenaurinko.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia. Muistathan ettei kahviakaan saisi ihan kamalasti raskauden aikana nauttia. Kofeiinia ylipäätään. :) on haitallista sikiölle. Mukavaa loppuraskautta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamukahvi, iltapäiväkahvi ja iltakahvi maximissaan.. Ja ilta vain silloin jos olo on ihan mahdottoman väsynyt. Miksi sitä pitää himoita kaikkea mitä ei saisi syödä just nyt kuten mm. just kahvi ja salmiakki? Ääh :D Kiitos!

   Poista
 5. Ymmärrän ihan täysin, että haluat kokea sen äidin ja tyttären välisen suhteen:)
  (Mulla on kolme tyttöä, joista yksi antaa jopa letittää sitä tukkaansa:D)
  Mahottoman ihana pikku vauveli sieltä joka tapauksessa on tulossa, kaunis olet <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon aina itse ollut kovin tyttömäinen tyttö, joten siksi odotan innolla saadaanko pikku prinsessa perheeseen. Reilu viikko niin ollaan ehkä jo tietoisia sukupuolesta. Aivan, ihana vauva tulossa oli hän sitten tyttö tai poika<3 Kiitos!

   Poista
  2. Ei se aina oo että se tyttö haluaa näitä asioita :D olin äidille varmaan erilainen yllätys kun ikinä ri saanut hiuksiin koskea ja inhosin mekkoja :D ne tuli sitten murrosiässä vasta :p

   Poista
 6. Ihania kuvia<3 Muistan itse, miten malttamaton olin tietämään sukupuolen meidän prinsessaa odottaessani. Ihan vain siksi, että pienestä tuli jotenkin konkreettisemmin tuleva ihminen. Oma pieni tyttö tai poika. Jännitän täällä kanssasi, mitä saat viikon päästä selville :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 taidetaan mennä sitten yksityiselle jos ei ultrassa suostu näyttämään ;)

   Poista
 7. Kyllä sitä sukupuolta saa toivoa <3 olet kaunis!

  VastaaPoista
 8. Sä oot mielettömän upea! Ihania kuvia <3

  VastaaPoista
 9. Ihanasti kirjoitit. Olet kyllä upea ja ihana persoona. <3

  VastaaPoista
 10. Minulla oli myös toista lasta odottaessa ihan erilainen raskaus kun ensimmäisen kohdalla, silti ultrassa paljastui samaa sukupuolta oleva sisarus :D Ei ole aina luottamista oireisiin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, siksi en malta odottaa juhannusviikon ultraan. Kyllä tipahdan penkiltä jos vauvalla on pippeli :D

   Poista
 11. KAIKKI muut olivat varmoja että meille tulee poika, minä kuitenkin ostin mekon salaa ja olin 100% varma että tyttö tulee. No tyttöhän se sieltä tuli. Minä toivoin tyttöä, mutta nyt minusta lapsen syntymän jälkeen tuntuu vähän tyhmältä, koska vasta silloin ymmärtää miten paljon rakastaa lastaan, tuli sieltä mikä vaan. Toisaalta oli ihanaa saada "oma sukupuoli" ensin kun kaikki on niin uutta. Ääh, en osaa selittää. Hyvin kirjoitettu kuitenkin :D Ihanaa odotusaikaa sulle ! <3

  VastaaPoista
 12. Itse olen teini-ikäisestä asti haaveillut että sitten kun minulla on lapsia niin minulla on 2 poikaa. Ja nyt ninulla on kaksi poikaa, haaveeni siis toteutui ☺ en ole koskaan itse leikkinyt prinsessaleikkijä, olen enemmänkin sellainen rämäpää joten siitä varmaan johtui haaveeni poikalapsista. En sano että jos olisin saanut tytön niin olisin hylännyt tai olla rakastamatta sitä, aivan varmasti olisin tilanteeseen sopeutunut ja rakastanut aivan yhtä paljon kuin poikiakin. Mutta ainahan sitä saa haaveita ja toiveita ihmisellä olla.

  VastaaPoista
 13. Millä mielellä luet tätä postausta nyt, kun tiedätkin odottavasi poikaa? Ja millä mielellä luulet poikasi sitten joskus lukevan tätä kirjoitusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kysymästä, oikein hyvillä mielin luen tätä postausta. Iloitsen sydämeni pohjasta terveestä poikavauvasta. Ja nään silmissäni kaksi punapäistä onnellista veljestä, ketkä nauttivat toistensa seurasta ja taustalla häärää äiti, joka on maailman ylpein luomuksistaan. Mun ikiomat täydelliset pojat <3

   Poista