perjantai 22. heinäkuuta 2016

MINÄ HALUAN IMETTÄÄ

Esikoisesta imettäessäni, en ollut tarpeeksi sitkeä. Tuoreena äitinä luovutin aika nopeasti. Tuolloin koin imetysmyönteisyyden ahdistavana, koska emme itse onnistuneet siinä. Yritin väkisin ahdistuneena imettää ilman tukea ja riittävää tietoa. Edellisen imetyksen ongelmat oltaisiin varmasti voitu selättää ammattiavulla ja suuremmalla sitkeydellä. Ongelmia oli moni mm.  imuote, äidin surkeat aivan pienet imetysliivit, ergonomia, suihkuavan maidon kauhistelu, vauvan vatsanvääntelyt. Imetys oli kivuliasta, vaikeaa ja lisäsi vain huolia perheessämme. Kaikki nämä saivat minut esikoisen kohdalla heittämään hanskat tiskiin ja löysin itseni korvikehyllyltä. Annoin hienon laadukkaan imetystyynynkin pois, koska olin täysin varma että en tarvitse sitä enää koskaan. Olin siis jo suunnitellut ottavani toisen lapsen synnyttyä maidonnousuun tarkoitetun estolääkkeen, mutta olen tullut toisiin ajatuksiin. Olen aina pitänyt imetystä luonnollisena ja kätevänä vaihtoehtona. Minä haluan sittenkin imettää. 


Nyt olenkin jo selvitellyt mistä saan imetykseeni tarvittaessa apua. Olen teettämässä myös tarpeeksi tukevat imetysliivit omasta lempi liivimallistani, jotta imetys olisi mahdollisimman mukavaa meille molemmille. En siis eksy ostamaan liian pieniä liivejä enkä pelästy ensikertalaisen tapaan tiheää imunkautta. En rintaraivareita enkä maidosta suihkuavia rintojani. Keräilen ympärilleni kaikkea minua kiehtovaa imetystavaraa. Sellaista kaikkea mikä innostaa minua imettämään. Ja yhdeksi suosikiksi on noussut By Pinja - imetyskorut!

By Pinja on kotimainen silikonisia koruja valmistava yritys. Korun tarkoitus on antaa pikkuiselle turvallista näperrettävää imetyksen sekä silittelyn ajaksi. Korua voi myös turvallisesti pureskella puhkeavien hampaiden vaivatessa. 

Hassua, mutta tätä kirjoittaessani paitani kastui. En sentään kyynelehdi ilosta, vaan nuo maitotahrat paidallani taitavat kertoa siitä, että kroppani on valmiina imettämään pientä tulokasta. Voi, kun tällä kertaa saisin kokea onnistuneen imetyksen. Ainakin olen löytänyt ilon imetykseen ja seison nyt itsekin siellä imetysmyönteisyyden puolella ja sisälläni on palaa halu onnistua. Ihastelen myös kauniita imetyskuvia ja toivon, että minusta ja vauvasta voidaan ottaa tällä kertaa samanlainen. Olen niin iloinen. Minä haluan sittenkin imettää!  

Instagrmissa käynnistyi aivan huikea arvonta, jossa voit voittaa vapaavalintaisen By Pinja imetyskorun. By Pinja on suomalainen ihania imetyskoruja valmistava yritys. Löydät arvonnan @tiitukatriina nimimerkin takaa. Tervetuloa osallistumaan. 


* Korut saatu blogiyhteistyönä By Pinja. Äidin kaulassa Grey Blues- koru ja Niilon kaulassa Kids By Pinja - lastenkoru. Koko valikoima löydät täältä.

5 kommenttia:

 1. Imettäminen on kyllä jotakin ihan ainutlaatuista, kun vaan klikkaa vauvan kanssa. Toivottavasti teillä tällä kertaa onnistuu, älä liikaa ota paineita :) Hienoa, että jaksat yrittää sittenkin :)

  VastaaPoista
 2. Minä kahden vanhemman lapsen kohdalla luovutin liian helposti. En tiennyt tiheänimun kausista, rintaraivareista, suihkutissihoidosta tai oikeasta imuotteesta. Nyt kolmannen kohdalla päätin, että minä haluan imettää. Olen imettänyt 3kk kohta ja voi että se on silti ollut itkua ja hampaiden kiristystä välillä, ensin tuli rikkinäiset rinnanpäät ja tarvin rintakumia, imuote ole ihan mitä sattuu. Sitten tuli suihkutissit ja rintaraivarit,kovat vatsavaivat ja itkuisuus lisääntyi. Tiheänimun kaudet on raskaita, varsinkin kun meillä nuorempi poika on älyttömän mustasukkainen ja tekee kaikkensa etten koko ajan imettäisin. Vauva on myös hyvin ärsyke herkkä, eikä malta olla rinnalla jos on metakkaa tai menoa ja meininkiä ympärillä. Sain myös todeta että pumppaaminen saa rinnat suihkuamaan. Helppoa ei ole siis ollut tämä tie ja välillä on itkut itketty sen takia että en jaksa koko ajan vain imettää. 3kk on kuulemma rajapyykki, että helpottaa huomattavasti. Uusimpana meidän neiti pukkasi jo 2 hammasta ja nännit kiittää. Silti nautin imetyksestä kun se onnistuu, kun tyttö on rinnalla kuin ekstaasissa tai tuijottaa minua ihanilla nappi silmillä. Kannattaa kuitenkin varautua siihen,että välillä imetys on syvältä ja silti yrittää jaksaa vaikka tuntuu että ei enään. Kyllä se sitten palkitsee, elä pelkää kysyä apua esimerkiksi imetystuesta, pystyt siihen aivan varmasti kun oikeasti haluat. :) ja onpahan aina ruoka oikean lämpöisenä vauvalle mukana ja imettää voi missä vain. Yölläkin on mukava, kun ei tarvitse nousta lämmittämään korviketta, kun voi vain imettää ja jatkaa unia. Imetystsemppiä sinulle. :)

  VastaaPoista
 3. Imetyksen tuki ry:n faceryhmä on aivan loistava apu kaikkiin imetyksen ongelmiin. Pelkästään seuraamalla saa itsekin hyviä vinkkejä! Suosittelen!

  VastaaPoista
 4. Imetys saattaa alussa myös sattua ihan hirveän paljon. Minua sattui vasta Aavan imetys, mutta vain alussa hetken. Se loppui pian, joten älä säikähdä, jos niin käy.

  VastaaPoista
 5. Meillä ei esikoisen kanssa imetys onnistunut lainkaan. Ei tullut maitoa kunnolla, esikoisella kireä kielijänne ja aivan väärä imuote ja parikuisena todettiinkin sitten vaikea maitoallergia. Imetysdieetti yhdessä olemassaolevien allergioideni ja keliakian kanssa todettiin turhan rankaksi omalle ruokavaliolleni ja olin helpottunut. Esikoinen kasvoi apteekin aminohappokorvikkeella hyvin. Kuopuksen syntymän jälkeen otin estolääkkeen, en imettänyt häntä lainkaan. Hyvin pian todettiin myös hänellä maitoallergia ja hän siirtyi myös apteekin maitoihin. Paljon tsemppiä tulokkaan imetyksen onnistumiseen!

  VastaaPoista