maanantai 4. heinäkuuta 2016

Pikkuveljelle nimi - pohdintoja ja päätöksiä

Mikä lapselle nimeksi on kysymys, joka pyörii päivittäin mielessäni. Syntymään on vielä aikaa, mutta haluaisin kovasti löytää sen oikean jo raskausaikana. Vauva tuntuisi vielä tutummalta jos voisimme kutsua häntä nimellä. Vaikeaa, mutta todella mielenkiintoista. Se tunne kun saamme lopullisen päätöksen pikkuveljen nimestä on varmasti huikea. Johan sitä on vatvottu, jopa ennen raskausuutisia. Tätä menoa se muodostuu vasta kastepäivänä, mutta näin tärkeän asian äärellä on turha kiirehtiä. Rehellisesti sanottuna yksikään pojan nimi ei ole vielä tuntunut "siltä oikealta", mutta pientä ihastusta muutamia nimiä kohtaan on jo ilmassa.

Olen googletellut nimiä ja tutkinut suvun nimiä. Olen lueskellut listauksia perinteisistä suomalaisista poikien nimistä, mutta avannut tietokoneen ruudulle myös listauksen erikoisemmista pojan nimistä. Olen jopa huudellut Niiloa ja nimivaihtoehtoja tyhjässä kodissa, sillä jotenkin haluaisin niiden rimmaavan, mutta onko sillä loppupeleissä niin väliä? Siis sillä sointuuko ne yhtä kauniisti kuin Aaro ja Eero? Punapäiset veljekset Niilo ja ? 
Koska itselläni oli 100% tyttöfiilis tytölle oli nimi valmiina. Paljastin sen muutamalle poikauutisten jälkeen ja  yllättyin  saamastani  "onneksi on poika" kommenttista. No tämä taas opetti sen, että kun oikea löytyy se kannattaa pitää visusti salassa kastepäivään saakka? Makuasioistahan on turha kiistellä! Toisen korvissa meidän mielestämme kaunis nimi voi olla mitäänsanomaton. Yhdessä vaiheessa olin täysin varma, että haluamme nimetä pikkuveljen suomalaisella etunimellä kuten esikoisemmekin, mutta nyt vain odotan sitä oikean nimen kohtaamista. Se voi löytyä sieltä perinteisten nimien puolelta tai sitten yllättäen jopa erikoisempien nimien puolelta. On sitä tullut kurkittua luontoaiheisetkin nimet. Ja aivan kuten Niilonkin odotusaikana ajattelin käydä hautausmaalla, sillä sieltä löytyy paljon nimiä/ nimiyhdistelmiä.

Oliko teidän helppo keksiä lasten nimet? Muodostuiko vauvalle nimi jo raskausaikana? Minkälaisen vastaanoton nimi sai? Kyselittekö muiden mielipiteitä ennen virallista päätöstä? Kävikö edes mielessä mitä muut mahtavat ajatella? Niin ja näyttikö vauva syntyessään nimeltään?

Kuvissa vilahtaa Niilon ultrakuvin koristeltu valokuvalaatikko, voi kun löytäisin yhtä ihanan pikkuveljenkin ultrakuville <3 

39 kommenttia:

 1. Oi nimien pohdinta on ihanaa! Ja vaikeaa! Älä paljasta! Mä oon halunnu aina pitää nimen vain meidän kahden tiedossa, että kenenkään mielipide ei vaikuttaisi. Olisiko N:llä alkava nimi kiva Niilon kanssa? Nuutti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutama N kirjaimella alkava on listalla, Nuutti myös! Saa nähdä... Jännää !

   Poista
  2. Nuutti on ihana nimi, Leevillä on pikku-serkku nimeltä Nuutti <3

   Poista
 2. Itselläni ei vielä ole lapsia mutta nimiehdotuksia on jo pöyritelty mielessä noin niin kuin muuten vain..itse haluisin lapsille erikoiset nimet kun taas mies on enemmän perinteisten puolella ja hän haluisi että nimi myös tarkottaisi jotakin. Sitten pitäisi vielä yhdistää jotenkin suvun nimiä siihen :D että innolla odotan sitä jos joskus saamme lapsia että täytyykö nimi vetäistä nimiäisissä hatusta.. Yksi pojan nimi on jo valmiina minkä molemmat kelpuuttaisimme mutta mitäs sitten jos lapsi ei olekkaan poika tai ei syntyessään näytäkkään "nimeltään". Huh, onneksi nämä eivät ole vielä ajankohtaisia asioita! Tsemppiä nimen etsintään, kukaan ei vielä nimettömäksi ole jäänyt :) Niilolla on muuten aivan huikea koko nimi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niilo Nestor Nikolai on kyllä meidän mielestä tosi kiva ja sointuu mukavasti <3 ja aivan nimettömäksi hän ei jää. Mäkin pohdiskelin ennen lapsia jo heidän nimiä, mutta nyt on kyllä pikkuveljen nimi niin hakusessa että....

   Poista
 3. Niilo ja Leevi olis söpöt yhdessä:)

  VastaaPoista
 4. Meillä oli nimet valmiina ennen raskautumista jo pojalle sekä tytölle.Ihan toisia nimiä myöten. Ei olla niitä muille kerrottu eikä kerrotakkaan ennen ristiäisiä. Ja tytön nimikin jääköön salaisuudeksi jos prinsessa meille joskus vielä siunaantuu.

  Tosin ollaan myös valmiita keksimään uusi nimi jos tämä kyseinen nimi ei sitten näytäkkään yhtään sopivan pojalle, kun hänet nähdään:)

  Uskon, että tekin vielä keksitte just passelin nimen teidän poitsulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mekin keksitään nimi vielä ennen syntymää ja sitten alkaa jännitys näyttääkö tulokas yhtään nimeltään :D

   Poista
 5. Meillä on pojat Viljo 6/14 ja Niilo 1/16 :) itse haluttii vanhat "kunnon" nimet lapsille. Vilhon kohdalla mietittiin nimeä pitkään mutta Niilo tiedettiin heti kun sukupuoli varmistui :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viljo on ihana! Samoin Vilho. Mä niin rakastan tuollaisia perinteisiä suomalaisia nimiä.

   Poista
 6. Noel sopisi hyvin Niilon nimen kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sopisi. On muuten kiva nimi.. sitäkin olen pyöritellyt, mutta mutta.. :)

   Poista
 7. Mulla oli alusta saakka pojalle nimi valmiina. Ollu ihan joka kerta :D Tytölle onkin sitten ollu todella vaikeaa keksiä "sitä täydellistä" nimeä, mutta se johtunee ehkä siitä, että niitä on jo keksitty muutama....

  Meillä tytön nimi tuli keksittyä päivää ennen ultraa, jossa saatiin tietää, että tulokas on tyttö. Ja aloinkin tykkäämään siitä niin paljon, että toivoinkin masussa olevan tyttö.
  Taas on meillä kolme nimeä tulossa, ensimmäinen on harvinainen, toinen hyvin erikoinen ja kolmas taas perinteinen. Kakkonen ja kolmonen tulevat suvusta, eka oli kompromissi, kun vauvan isä ei tykännyt omasta nimiehdotuksestani :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu te ootte kyllä saanneet pähkäillä noita tyttöjen nimiä. Hei nyt en jaksa odottaa, että kuulen tyttärenne nimen. Kerroppas mulle vähän noita poikien nimiä, jos en vaikka olis vielä ehtinyt törmätä niihin ;)

   Poista
  2. Meillä on varmaan hieman erilainen nimimaku - mä itse tykkään enemmän noista lyhyistä ja ehkä jopa kansainvalisistä nimistä, kun sä ehkä tykkäät niistä perinteisistä suomalaisista nimistä? :)
   Mutta meillä oli sellasia ehdolla, kuten Alec, Alex, Erik, Noel, Nooa ja sit joukosta poikkeavana Eemeli :D Tietty lista oli kyllä alkuun pidempi, mutta nää on jääny mieleen :)

   Poista
 8. Ystävän esikoisen nimi on Niilo ja olin varma että seuraava on Nooa tai Noa, kun odottivat pikkuveljeä. Ei mennyt arvaus kyllä nappiin, mutta Niilo ja Nooa olisi ihana "yhdistelmä" mielestäni:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nooa, Noel, Nuutti ja Niklas ovat yleisimmät mitä meidän lähipiiri on veikannut :D

   Poista
 9. Meillä oli Leeville nimi valmiina ennen raskausuutisia sillä olimme jo kauan ennen raskautta päättäneet että jos poika tulee joskus niin hän on Leevi. Tytön nimikin oli aluksi selvillä mutta tytön synnyttyä hän ei näyttänytkään siltä mitä olimme ajatelleet ja nimi muuttui, nyt nimi on päätetty pari päivää ennenkuin pappi tulee kotona käymään ja ristiäiset on alle 2vkon päästä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihanaa! Ihania ristiäisiä teille. Innolla odotan prinsessan nimeä <3

   Poista
 10. Mä ehdottaisin myös Leeviä! Ihanalta kuulostaa yhdessä Niilo ja Leevi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leevi on kiva, mutta toistaiseksi ei ole meidän listalle eksynyt. Mutta ihan hakusessa on joten kiitos vinkistä! ;)

   Poista
 11. Kun luin postaustasi siitä että odotat toista poikaa, näin heti mielessäni nimen Nuutti. En tiedä mistä se tuli, mutta se pomppasi sielustani ulos vahvasti. Itse olen "ennustanut" yhden ystäväni lapsen nimen tai oikeastaan osuin vain oikeaan. Silloin tapahtui sama juttu, vain yhtäkkiä näin että tämä lapsi on sen niminen! Ja Joona siitä tuli! Outoa mutta tavallaan hauska sattuma. Samoin oli käynyt isoäidilläni, hän oli nähnyt veljeni nimen unessa jo 11 kuukautta ennen kuin vanhempani edes ilmoittivat odottavansa lasta ! Uskon että löydätte pojallenne hienon nimen joka tapauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännää! Nuutti on kyllä kaunis nimi, tykkään kovasti <3

   Poista
 12. Nimien keksiminen on kyllä vaikeaa! Meillä odotellaan kuopusta syntyväksi elokuussa ja nimen keksiminen oli VIELÄ vaikeampaa kuin esikoisen kohdalla. Nyt meillä on nimi ja ei todellakaan aiota hiiskua sitä ennen kuin vauva on maailmassa - olisi kamala kuulla siitä vähänkin arvostelevia kommentteja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olihan se vähän kurjaa, mutta jokaisella on mieltymyksensä ja ehkä nimi herätti kummastusta kun ei ollutkaan perinteinen Maija tai Veera vaikka ei se nimi mikään kovin kovin erikoinenkaan ole. En voi paljastaa, jos joskus saamme vielä tyttären ;)<3

   Poista
 13. Meillä oli tytön nimi valmiina toisianimiä myöten pari kuukautta ennen. Nyt keksittiin uudelle vauvalle nimi rakenneultrasta kotiin ajellessa mutta mies on alkanut empimään koska mentiin kertomaan muutamille ja komentti oli että se on ihan hyvä nimi mut miettikää vielä. Ite en ees aluksi tykänny siitä ja mietin miten mies keksi sitä edes ehdottaa mut nyt oon jo pitkään luullu että se se on ja tykkäänkin siitä :D

  Tsemppiä nimiviidakkoon siis teillekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei nimiviidakko! Mikä oivallinen sana.. Tän sanan pidän mielessä ;)

   Poista
 14. Mä venaan jännityksellä keskiviikon ra-ultraa, sillä tytölle olisi monta nimeä valmiina ja pojalle ei meinaa keksiä millään mitään, joka yltäisi esikoisen (Jamiel) tasolle tai tyyliin. :D Itsekin haluaisi nimen olevan hyvissä ajoin valmiina ja kyllä se varmaan joillekin paljastetaan etukäteen kuten ekankin kohdalla, sanokoot mitä sanoo. ;)

  Mulla tuli ekana mieleen Niilon kaveriksi juurikin Nooa tai Onni. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onni on kaunis, mutta aivan liian yleinen :/ toki ei meille varmaan mitään harvinaista erikoisuutta tule, mutta Onnin taitaa tipahtaa pois yleisyytensä vuoksi vaikka niin ihana onkin! Nooa on ehdoteltu ja siitä pidän, mutta nimi ok kyllä niin hakusessa kokonaisuudessaan että oikeen itseäni jo ärsyttää ku oikeaa ei vaan löydy.

   Kovasti tsemppiä ultraan. Ihana seurata sun raskautta kun lähes samoilla viikoilla ollaan <3

   Poista
 15. Meillä on kolme lasta, Esikoinen Niilo ja 7kk kaksospojat Vilho & Väinö

  VastaaPoista
 16. Mä olin kuullu sukupuolen rakenne ultrassa, niin mä päätin Leeville nimen. Leevin piti olla aluksi Leevi Oskari, mutta mun isä antoi pienen toiveen, hän toivoi nimeä Tapani tohon, ja niin päätin että Leevistä tuli Leevi Tapani Oskari. <3 Ja kerroin sen kaikille jotka kyselivät, että onko nimi vauvalle jo.. Ja jos saan joskus tyttö vauvan, niin hänellekkin mulla on jo nimi valmiina keksittynä, L kirjaimella alkaa sekin, ja toinen nimi on äitini ja mun toinen nimi. :) Masussa Leevi oli Pötkylä, kaikki puhui pötkylästä aina, mutta kun synty niin heti oli Leevi, synnäriltä lähtien <3

  VastaaPoista
 17. Ehdotan Niilon kaveriksi nimeä Kaarlo. Minusta niin herttainen!

  VastaaPoista
 18. Eniten kannattaa kyllä miettiä a) että nimi on kiva b) että sopii sukunimen. Jostain syystä tuo b-kohta unohtuu monelta, vaikka sittenhän sitä nimeä käytetään.

  Meidän poikien nimet sointuvat yhteen nyt, kun niitä on totuttu yhdessä käyttämään. Mutta eivät samalla alkukirjaimella tai muutenkaan samanlaisia. Toinen suomalainen (suomennos-nimi), toinen heprealainen, johon totuttu Suomessa. Molemmat kaunis yhdistelmä sukunimen kanssa.

  Tää nyt on vaan mun mielipide, mutta etenkin siinä vaiheessa, kun lapsia on kolme tai yli, on Hassua, että kaikki alkavat samalla kirjaimella.

  Tsemppiä nimenvalintaan!

  VastaaPoista
 19. Meillä kaksi poikaa ja molempien nimiä pähkäiltiin pitkään. Oli hirveesti hyviä vaihtoehtoja. Harmi ku ei voinu antaa kaikkia 😂 No lopun viimein nimiksi valikoitui Lukas Erik Oskari ja Eelis Nooa Nikolas. Toisella suvusta nimiä ja toisella vaan niin hänelle sopivia nimiä et ei osattu päättää mikä niistä etunimeksi ni kaksi muuta päätyi tokiksi nimiksi 😊

  VastaaPoista
 20. Minä olen aivan rakastunut Nooa nimeen :)

  VastaaPoista
 21. Niilo ja Augusti/Aukusti?

  VastaaPoista